-

AKSARAY'DA YENİ SİSTEM ÇÖP KONTEYNER SAYISI ARTIYOR

Aksaray Belediyesi, daha temiz bir çevre için yeni sistem çöp konteyneri sayısını şehir genelinde artırıyor.

AKSARAY'DA YENİ SİSTEM ÇÖP KONTEYNER SAYISI ARTIYOR
03 Ocak 2020 - 11:27
Aksaray Belediyesinin başlattığı Avrupa modeli yeni sistem çöp konteyneri sistemi kentte hızla yayılıyor. Eskisine göre daha kullanılışlı ve çöp alma kapasitesi daha fazla olan yeni sistem çöp konteyneri yerleşim yerlerinin yoğunluğu baz alınarak belirlenen noktalara bırakılıyor.

 

Yeni sistem çöp konteynerleri, hem elle açılabilme hem de ayakla basılıp açılabilme özelliğine sahip iken boşaltım sırasında hiçbir insan gücüne ihtiyaç duymuyor. Yeni istem ile şoförün araçtan inmesine gerek duymaksızın uzaktan kumandalı tam elektronik sistemli vinç tarafından boşaltılan konteynerler aynı zamanda yıkanarak temizlenebiliyor.

 

Aksaray Belediyesi tarafından daha önce şehrin belirli noktalarında bırakılan yeni sistem çöp konteynerleri, çöplerin pratik ve hızlı toplanmasına olanak sağladığı için sayısı artırıldı. Şehir genelinde yaygınlaşması için çalışma başlatıldı.

 

Alt kısımlarında, atık çöp sularının dışarı sızmasını engelleyen 250 litrelik depo barındıran 3 metreküp kapasiteli konteynerler, kullanım kolaylığı ve boşaltma esnasındaki sessizliği ile gürültü kirliliğine yol açmıyor.

 

Galvanizli çelik sacdan yapılmış olan yer üstü konteynerler, soğuğa ve güneş ışınlarına karşı dayanıklı olmasının yanı sıra görüntü kirliliğinin de önüne geçiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum