-

AKSARAY VİLAYETİ RESMEN 32 YAŞINDA!

Geçen salı gününe denk gelen 15 Haziran 1989 günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen 3578 sayılı kanunla bizi yeryüzünden 56 yıl yokmuşuz gibi silen 2. ilçelik esaretinden kurtularak il olmamızı sağlayan bu kanunun kabul edilmesinden 6 gün sonra o zamanki Cumhurbaşkanı Evren tarafından imzalanarak resmi gazetede yayınlanmasıyla Aksaray 56 yıllık 2. İlçelik Esaretinden 32 yıl önce bugün resmi olarak kurtuldu.

AKSARAY VİLAYETİ RESMEN 32 YAŞINDA!
21 Haziran 2021 - 07:01
15 Haziran 1989 günü TBMM’sinde kabul edilen 3578 sayılı kanunun 2. maddesiyle Karaman, Kırıkkale ve Bayburt’la birlikte 56 yıllık 2. İlçelik Esaretinden bu kanunun kabulünden 6 gün sonra ise resmi gazetede yayınlanmasıyla 32 yıl önce bu gün Aksaray 2. İlçelik Esaretinden kurtularak tekrar şu anki bölgesinin yıldızı olmasının temeli atılarak resmen il oldu. 

  Geçen pazartesi il olmamızı sağlayan 3578 sayılı kanunun kabul edilmesindeki gibi başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere ilimiz Ak Parti Milletvekilleri İlknur İnceöz ve Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve İGM Başkanı Mehmet Tüzün’e seslenen hemşerilerimiz mutlu istikbalimiz için mutlaka gerekenin zamanında yapılmasını.!!! 

AK PARTİ VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN 17. YIL 2 AYLIK SÖZÜ OLAN AKSARAY-ULUKIŞLA DEMİRYOLUNUN İHALE ÖNCESİ AKLA GELEBİLECEK TÜM ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI!!! 

   Bunun için ise ”Tarihin bizim için tekerrür etmemesi için öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Partinin ve Ak Parti hükümetlerinin 17 yıl 2 aylık sözü olan ilimizi Ulukışla üstünden limanlara ve hammadde merkezlerine bağlayacak olan 250 km hızla yolcu, 80 km hızla yük taşımaya göre projelendirilen 2013 yılında ÇED Projesi 2016 yılında etüt projesi yapıldı, DPT tarafından 2017 yılında yatırıp programına alınan ve ihale öncesi hiçbir eksiği olmayan Aksaray-Ulukışla Demiryolunun en kısa zamanda hizmet açtırılmasının sağlanması. 

   Bunun için ise zaman geçirilmeden  bitim tarihide belli olacak şekilde ihalesinin zaman geçirilmeden yapılarak aradan geçen zamanın telafi edilmesi.!!! 
   Hükümetin 2023 projesi içinde olan Aksaray’ı Konya üstünden Akdeniz’e, Nevşehir ve Kayseri üstünden ise Karadeniz’e bağlayacak olan Aksaray-Ulukışla Demiryolu hattı ile yolcu taşımada aynı hıza sahip olan demiryolunun da aynı şekilde en kısa zamanda hizmete açtırılmasının sağlanması. 

HEMŞERİLERİMİZ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AKSARAY’IN YANI SIRA 7 İLÇENİN DE CAN DAMARI OLAN E.90’IN OTOBANIN ETKİSİNİ EN AZA İNDİRECEK TEDBİRLERİDE BEKLİYORLAR!!! 
   
Aksaray ve Aksaray ile birlikte Şereflikoçhisar, Kulu, Cihanbeyli, Haymana, Altunhisar, Ereğli ve Ulukışla İlçelerinin de can damarı olan dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından da 5 Şubat 2017 günkü Aksaray ziyaretinde olabilirliği uygun bulunan ve güzergâh boyunca insanların, hayvanların traktör ile biçerdöverlerin yolun bir tarafından diğer tarafına üstten geçmelerinin sebep oldukları seyrüseferin durması veya yavaşlamasının yanında dikkatsiz sürücüler ile hava koşulları nedeniyle meydana gelen can ve mal kazalarına sebep olan trafik kazalarının önlenmesi. 

  Bunun için ise  insanların, evcil ve yapılabilirse vahşi hayvanlarında, traktör ile diğer tarım makinaları ve iş makinalarıyla binek araçları ile otobüs ve yük kamyonlarının yolun bir tarafından diğer tarafına yolun altından karşıya geçmelerini sağlayacak olan en az iki yüklü kamyon/tır ve otobüsle iş makinalarının yan yana geçebileceği kadar yeterli sayı ile genişlik ve yükseklikteki tünellerin yapılmasının yanında bu yola iki taraflı olarak en az birer şeridin daha ilave edilmesi. 


   Demir yolunun hizmete açılmasıyla oluşturacağı doping etkisiyle ilimizdeki yatırımcıların sayısının ve dolayısıyla hava yolu ulaşımını kullanacakların sayılarının bir havalimanın rahatlıkla çalıştırabileceğinden yılın 4 mevsimi yurt içi ve milletler arası uçuşları 7/24 tüm hava koşullarında yapacak teknik imkanlara sahip bir hava limanının kurulmasını şimdiden planlanması ve birkaç yıl içinde hava limanın yapımına başlanmasını sağlamaları ve ihtiyacımız olan diğer hizmetlerinde zamanında alınması sağlamaları şarttır. 

COĞRAFİ KONUMUMUZDAN AKSARAY’A GETİRİLEN TÜM HİZMETLER İLİMİZLE BİRLİKTE AYNI ZAMANDA BÖLGEMİZLE BİRLİKTE ÜLKEMİZEDE GELMESİNDEN DOLAYI HER YATIRIM ÖNEMLİ! 
 
  Tarihin tekerrürün engelleyecek hizmetler özelde Aksaray’a veriliyormuş gibi görünse de Aksaray’ın coğrafi konumu nedimeyle getirilen ve getirilecek hizmetler bölge ili ülkemizin tamamına getirilmiş olacaktır. 
   Bu bilinçle Hükümet tarafından  “kazan, kazan “ yöntemiyle gerekenin yapması ve bunlarla ilimizle birlikte bölgemiz ve ülkemize sağlanacak artıların yanında yapılacak Cumhurbaşkanlığı, Milletvekilliği ve Mahalli İdareler seçimlerinde de hemşerilerimizden yeterli destek alınır. 
   Aksi ise hükümetin hemşerilerimizin eline bir şey dökmemesi olur ki yapılacak ilk seçimlerde hemşerilerimizin de sandıkta Ak Partinin yüzüne sıvanacak bir şeyde olmayacaktır.!!! 

     Net ve açık şekilde verdiğimiz bu mesajların  en iyi şekilde anlaşılarak Cumhurbaşkanım Erdoğan’la birlikte anılan” kazan, kazan” prensibindeki gibi gereğinin zamanında yapılması, aksinden ise sebep olunacak olumsuzluklar nedeniyle fersah ,fersah uzak durulsun. ”dediler.
(Haber araştırma bilgi, belge ve fotoğraflar Gazeteci Ali Genç arşivi) 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum