AKSARAY İLİ KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN ÖNEMLİ DUYURU

ABONE OL

Yapılan Açıklamada...

Reklam
Reklam

08.09.2014 tarihinden itibaren üretimin arttırılması ve istikrarın üreticilere zarar vermeyecek şekilde sağlanabilmesi için sadece besiye alınacak canlı hayvan(besi materyali/ ham hayvan) ithalatının şartlı ve kontrollü açılacağı belirtilmiştir.

Bakanlığın açıklamaları şöyledir;

-          Mevcut besi işletmelerinin %60 oranında yerli besi hayvanını yurt içinden tedarik etmesi durumunda kendilerine %40 oranında ithal besi hayvanı getirme yetkisi verilecektir. (1000 başlık kapasitesi olan 600 hayvanı önce yurt içinden temin edecek ahırına bağlayacak, Bakanlık bunu görecek sonra sadece kalan 400 ham hayvan/ besi materyali için izin verecek)

-          İthal edilecek besi hayvanları erkek, kombine ve etçi ırk, 12 aydan küçük ve 300 kg  ağırlıktan az olacaktır. Sütçü ırkların erkeklerine ithal izni verilmeyecektir.

-          İthal hayvanlara uygulanacak gümrük vergisi oranının %15 olarak belirlendiği bildirilmiştir.

-          Bu kapsamda en az 100 baş kapasiteli ve karantinaya uygun işletmesi olan kişi ya da firmaların başvuruları dikkate alınacaktır.

-          İthalat izni işletmelere kendi ihtiyacı için verilecek olup, bunları sadece besi olgunluğuna gelince kestirecekler alım satıma konu yapamayacaklardır.

-          İthal besilik erkek hayvanlar kurban bayramından sonra getirilebilecektir.

aksaray aksaray haberleri aksaray gündemi aksaray kırmızı et üreticileri birliği