-

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİNDEN FOTOĞRAF YARIŞMASI

Anadolu Gençlik Derneği Aksaray şubesinden Yapılan Açıklamada:

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİNDEN FOTOĞRAF YARIŞMASI
09 Aralık 2014 - 08:10
AGD Fotoğraf Yarışması’nda, Başarı ödülüne değer görülecek üç eser için;

Birinciye 4.000 TL

 

İkinciye 2.000 TL

 

Üçüncüye 1.000 TL

 

ve Katılım Başarı Belgesi verilecektir.

 

Ayrıca 3 adet mansiyon ödülü için her bir esere 500 TL verilecektir.

*Seçici Kurul, ödüllerin tümünü ya da bir kısmını dağıtıp dağıtmamakta serbesttir.

*Sergilenecek ve fotoğraf kitabında yayımlanacak eserlere çeşitli hediyeler verilecektir.

Yarışma Konusu



Fedakârlık

"Sevdiğiniz şeylerden infak edinceye kadar asla iyiliğe eremezsiniz..." Al-i İmran Suresi, 92. Ayet hükmüyle önemli bir gerçek bildirilmiştir.

İnsanları gerçek anlamda iyiliğe ulaştıracak olan en temel ahlak özelliklerinden biri fedakârlıktır. Fedakârlık; insanın sahip olduğu, sevdiği, değer verdiği şeylerden hiç düşünmeden ve seve seve feragat edebilmesidir. İnandığı değerler ya da sevdiği insanlar uğruna gerektiğinde her türlü zorluk ve sıkıntıyı göze alabilmesi, bu konuda elinden gelenin en fazlasını yapabilecek şevk, azim ve iradeyi kendisinde bulabilmesidir.

Kendi menfaatleriyle, inandığı değerler ya da sevdiği insanların menfaatleri arasında seçim yapması gerektiğinde kendi çıkarlarından vazgeçebilmesi, bu uğurda maddi manevi her türlü özveride bulunabilmesidir.

Katılım Şartları

Yarışma; Seçici Kurul Üyeleri ile birinci derece yakınları dışında, 13 yaş üstü tüm amatör ve profesyonel fotoğraf meraklılarına açıktır.

18 yaşından küçükler ebeveynlerinin izni ile yarışmaya katılabilirler.

Yarışmaya bir katılımcı en fazla 5(beş) eser gönderebilir.

Yarışmaya daha önce ödül almış, sergilenmiş,  yayınlanmış fotoğraflar katılamaz.

Yarışmaya gönderilen fotoğrafların katılımcıya ait olmadığı tespit edilirse başvurusu iptal edilir. Ödül kazanmış olsa dahi aldığı ödül geri istenir.

Fotoğraflar, sayısal ortama kayıtlı olarak, sadece kargo veya taahhütlü posta ile gönderilecektir.

Yarışmaya gönderilen eserler, uzun kenarı en az 40, en fazla 100 cm, kısa kenarı en az 18, en fazla 70 cm olacak şekilde 300 dpi çözünürlükte ve JPEG formatında, bir CD/DVD’de kayıtlı olarak gönderilecektir.

CD/DVD’lerin üzerine en az 2 (iki) harf 4 (dört) rakamdan oluşan bir rumuz yazılacaktır. Örnek(MG1453) CD/DVD’ ye kayıt edilen fotoğraflara, katılımcı kesinlikle kendi ismini yazmayacak, yalnız rumuz ve sıra numarası yazacaktır.

Dosya adları “RUMUZ_SIRA NUMARASI.jpg” şeklinde isimlendirilmelidir. Örneğin; MG1453_1.jpg, MG1453_2.jpg, MG1453_3.jpg

Her fotoğrafa isim verilerek fotoğrafın nerede ve ne zaman çekildiği CD/DVD’deki dosyada belirtilmelidir.

CD/DVD’ler bir zarfa konmalı, zarf kapatılarak üzerine sadece RUMUZ yazılmalıdır. Katılım formu ve taahhütname eksiksiz doldurularak başka bir zarfa konmalı, zarf kapatılmalı ve üzerine yine yalnızca rumuz yazılmalıdır. Her iki zarf, ayrıca hazırlanan gönderim ambalajına konarak gönderilmelidir.

 

D/DVD’lerin posta ya da kargo ile gönderimi sırasında zarar görmemesi için sertleştirilmiş ambalajlarda paketlenerek gönderilmesi gerekmektedir. Gönderim sırasında doğabilecek zararlardan Anadolu Gençlik Derneği sorumlu olmayacaktır.

 

Fotoğrafların kayıtlı olduğu CD/DVD ve Katılım Formları en geç 13 Ocak 2015 tarihinde toplama merkezinde olmak kaydıyla aşağıda belirtilen adrese kargo ya da taahhütlü posta ile gönderilmelidir.

 

Posta veya kargo ücretleri yarışmacılar tarafından ödenecektir. Posta ve kargoda meydana gelebilecek gecikmelerden Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi sorumlu değildir.

 

Toplama Merkezi

 

Anadolu Gençlik Derneği

Enderun Eğitim Merkezi

Zübeyde Hanım Mahallesi Setli Sokak No:19

İskitler/Ankara

0312 341 22 20

[email protected]

 

Telif Hakkı

 

Yarışmaya katılan bütün eserlerin baskı ve sayısal kopyaları, tüm haklarıyla Anadolu Gençlik Derneği Tanıtım ve Medya Komisyonu’na ait olacaktır.

Yarışma sonunda eserler, bütün telif haklarıyla Anadolu Gençlik Derneği tarafından satın alınmış gibi işlem görür. Anadolu Gençlik Derneği; eserleri, etkinliklerinde, eğitim faaliyetlerinde, sergileme, afiş, katalog, broşür vb. her türlü tanıtım malzemelerinde kullanma ve gösterme, medyada yayınlama hakkı da dahil olmak üzere eser sahibinin ismi ile birlikte 5846 sayılı yasadan doğan tüm telif haklarına sahip olacaktır.

 

Sergileme ve Ödül Töreni

 

AGD Fotoğraf Yarışması Sergisi, Ödül teslim töreni ile birlikte gerçekleştirilecektir. Tarihi ve yeri daha sonra www.agdfoto.comve www.agd.org.tr adreslerinden duyurulacaktır.

 

Eserlerin İadesi

 

Sergi bitiminden sonra Anadolu Gençlik Derneği’ne gönderilmiş olan CD/DVD’ler sonuçların açıklanmasından sonra bir ay içerisinde sanatçılar tarafından elden geri alınabilir.

 

 

Diğer Hususlar

 

Katılım Formları ve Şartnameler, Anadolu Gençlik Derneği Şubelerinden, üniversite ve okul yönetimlerinden, web sitesi www.agd.org.tr veya www.agdfoto.com adresinden de indirilebilir; fotokopi ile çoğaltılabilir.

Katılım Başarı Ödülü alan ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar Anadolu Gençlik Derneği tarafından ayrıca kitap olarak basılacaktır.

Katılım formundaki “Fotoğraf Adı” ve “Fotoğraf Hakkında” bölümlerinin doldurulması kitap açısından önemlidir. Boş bırakılmamalıdır.

Yarışma hakkında ayrıntılı bilgiler, duyurular ve haberler www.agdfoto.com adresinden takip edilebilir.

Katılımcı yarışmaya gönderdiği eser/eserlerin kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerini aldığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Eseri ödül alan veya sergilenmeye değer bulunan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan bu yarışma ile elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır.

Yarışmaya katılan tüm sanatçılar, bu şartname hükümlerini kabul etmiş sayılırlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum