ASÜBTAM İLK DANIŞMA KURULU TOPLANTISINI YAPTI
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, her üniversitenin her bilimsel analiz cihazını almasına gerek olmadığını, aynı havzada bulunan yakın üniversitelerin birbirleriyle paylaşım içerisinde bulunabileceğini, bunun, kamu kaynaklarının da verimli kullanılabilmesi açısından daha doğru olacağını söyledi.
Yayınlanma :
09.05.2016 09:03


Üniversiteler Cihazları Ortaklaşa Kullanabilir
Yapılan çalışmaların sadece tanıtım düzeyinde kalmadığını, yeni işbirlikleriyle kaynakların verimli kullanımına dair projeleri de hayata geçirdiklerini söyleyen ASÜ Rektörü, “Havzamızdaki laboratuvarları ortaklaşa kullanmak için Mersin Üniversitesi ve Ahi Evran Üniversitesi ile protokol imzaladık. Bozok Üniversitesi’yle görüşmelerimiz imza aşamasına geldi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile de görüşmeler devam ediyor. İmzalanan protokoller gereği ASÜ’de olan imkânları diğer üniversitelerin personelleri, diğer üniversitelerdeki imkânları da ASÜ personeli kullanabilecek. Aynı havzada bulunan birbirine yakın üniversitelerin her cihazı almasına gerek yok. Bir üniversitede bir cihaz varsa, diğer üniversitelerle bu cihaz ortaklaşa kullanılabilir. Böylece kamu kaynakları etkili şekilde kullanılmış olur” dedi. Şahin, Danışma Kurulu Üyelerine toplantıya katılımları ve fikir paylaşımları için teşekkür etti.
Ülke Çapına Yayılan Hizmetler Gurur Verici
Yapılan açılış konuşmasının ardından ASÜBTAM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz ASÜBTAM’ın kuruluşu, gelişim süreci, mevcut araştırma altyapısı, hizmet alanları ve son 1 yılda yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Merkezde bulunan cihazlar ve bu cihazlar vasıtasıyla yapılabilen analizlere de değinen Darılmaz, merkezdeki altyapının yaklaşık 16 milyon liraya mâl olduğunu söyledi. Gerçekleştirilen bu sunumun ardından toplantı, Danışma Kurulu Üyelerinin görüş ve önerileri ile devam etti. Merkezin ülke çapına yayılan hizmetlerinin gurur verici olduğu, bu durumun bölgesel ölçekte de arttırılması gerektiğine vurgu yapılan toplantıda, akreditasyon çalışmalarının hızlı şekilde tamamlanarak, bazı tematik alanlarda test ve analiz hizmetlerinin yapılması gerekliliği konusunda öneriler sıralandı; çalışma veriminin nasıl arttırılabileceği hususunda görüş alışverişinde bulunuldu. Danışma Kurulu Üyeleri kendi tecrübelerinden hareketle, Türkiye çapında yapılan çalışmalara ilişkin örnekler sundu.
Toplantıya Kimler Katıldı?
Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz, ASÜBTAM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz, ASÜBTAM Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Berkant Kayan ve Yrd. Doç. Dr. Fulya Doğaner, ASÜBTAM Danışma Kurulu Üyeleri Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sevil Atasoy, Emekli Öğretim Üyesi ve TUBİTAK Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı Eski Müdürü Prof. Dr. Şeref Güçer, SÜTAŞ Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emin Çolakoğlu, Aksaray Kadın Girişimciler Derneği Başkanı ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Hatice Şahin Eroğlu ve Termo Form Plastik İş Geliştirme ve Pazarlama Sorumlusu Alp Ersoy iştirak etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: