-

BAKAN YARDIMCISI HASAN BÜYÜKDEDE; "SANAYİ VE İŞ DÜNYASININ GELİŞMESİNE KATKIDA BULUNMAYA GAYRET EDECEĞİZ"

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede Aksaray Valiliği ev sahipliğinde; Ticaret ve Sanayi Odası, STK ve sanayi sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen istişare toplantısına katılmak üzere Aksaray’a geldi.

BAKAN YARDIMCISI HASAN BÜYÜKDEDE; "SANAYİ VE İŞ DÜNYASININ GELİŞMESİNE KATKIDA BULUNMAYA GAYRET EDECEĞİZ"
08 Eylül 2022 - 05:40
Bakan Yardımcısı Büyükdede Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’yu Valilik makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Büyükedede; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Aksaray'ı ziyaret ettiklerini söyledi. Bakanlık olarak tüm şehirleri sırayla gezeceklerini aktaran Büyükdede, şöyle konuştu: "Bu ziyaretlerde şehirlerimizin sanayi yapısının hangi noktalara geldiğini öğreneceğiz. Üniversitelerle sanayicilerimizin ilişkilerini, yöneticilerimiz ve milletvekilleriyle değerlendirip bölgenin sanayisinin ve iş dünyasının gelişmesine katkıda bulunmaya gayret edeceğiz. Bölgelerdeki üniversitelerimizin gelişmesini, Ar-Ge merkezlerinin gelişmesini, sanayi ile üniversite ilişkilerinin gelişmesini bu vesileyle değerlendirme fırsatımız oluyor.” dedi.

Bakan Yardımcısı Büyükdede, bu ziyaretlerle kentlerdeki sivil toplum kuruluşları, yöneticiler ve idarecilerle bir araya geldiklerini ifade etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak şehirleri değerlendirme fırsatı bulduklarını vurgulayan Büyükdede, "Yapacağımız toplantılarla Aksaray'ı Bakanlık olarak değerlendireceğiz. Yeni yapılacak sanayi alanları ne olmalı, nasıl sanayimizi geliştirmeliyiz, bunları belirlemek ve değerlendirme fırsatımız olacak." diye konuştu.

Vali Hamza Aydoğdu beraberinde Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ile birlikte Sultanhanı İlçesinde düzenlenen Sanayi sektör temsilcileri ile istişare toplantısına katıldı.
Bakanlığın ilgili birim temsilcilerinin de katıldığı toplantıda STK’lar ve sanayicilerinin sorunlarını dinleyen Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının iletilen sorunları yakından takip edeceğini çözüm için her birlikte gayret göstereceklerini söyledi.


Aksaray’ın potansiyeli ve konumuna dikkat çeken Büyükdede, kentin sanayi olarak 70-80 milyon metrekarenin altında olmayan bir sanayiye kavuşabileceğini bu noktada gerekli altyapının kurulabileceğini söyledi.

Sanayi sektör temsilcilerinin yatırım destekleri, enerji yatırımları GES ile ilgili sorunlarını dinleyen Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede bu konuda Enerji Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bir çalışma yürüttüğünü kaydetti. Toplantının ardından Vali Hamza Aydoğdu, Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve katılımcılar Aksaray OSB’de üretim yapan Mysilo, Sarıgözoğlu ile Türkiye’nin elektrikli otomobili Togg’un motorunu üreten Aemot Elektrik Motor Sanayi fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum