-

BANGLADEŞ HALK CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSU AKSARAY'A GELDİ

Bangladeş Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Dr. Muhammed Münir ul İslam MÜSİAD’lı iş adamları ile buluştu. Toplantıda Bangladeş’teki yatırım imkânları ve fırsatları ele alındı.

BANGLADEŞ HALK CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSU AKSARAY'A GELDİ
18 Kasım 2019 - 13:04
Bangladeş Ekonomisi ve İş Birliği Olanakları Toplantısı'nda, Bangladeş'e yatırım imkânları ve yapılabilecek işler konusunda bilgilendirmeler yapıldı. MÜSİAD Aksaray şube binasında gerçekleştirilen toplantıya Bangladeş İstanbul Başkonsolosu Muhammed Münir ul İslam, MÜSİAD Uluslararası İlişkiler Komisyon Üyesi Murat Karadayı, ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş ve MÜSİAD üyeleri katıldı.

 

MÜSİAD Aksaray Başkan Vekili Ceyhan Yıldız’ın Başkanlığında başlayan toplantıda Başkonsolos Münir ul İslam Bangladeş’teki iş fırsatları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

 

Buluşmadan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Dr. Muhammed Münir ul İslam, Türk iş dünyası, Bangladeş'e yönelik büyük bir ilgi gösterdi. Amacımız bu ilişkilerin ileride geliştirilerek sürdürülmesini sağlamak Biz Türk iş adamlarından Bangladeş'e daha fazla yatırım bekliyoruz. Bunu destekleyecek alt yapı, kültür, sosyal hayat, kardeşlik ve dostluk; iki ülkenin ortak paydalarıdır bu paydalar vesilesi ile yatırım unsurları arasında yer alıyoruz.

 

Bangladeş yaklaşık 173 milyon nüfusu ile her geçen gün büyüyen hem beşeri hem ekonomik anlamda hızlı değişimler kaydeden bir ülke olarak görünmektedir. Bangladeş'te Tekstil ve Seramik vektörlerinin üretimi anlamında en yoğun faaliyetin ve katma değerin gerçekleştiği sektörler olduğu bilinirken son yıllarda önemli değişiklikler kaydedilmektedir. İlaç Sanayi, Plastik üretimi, Demir Çelik Hazır Mamul, Kimyasallar, Gıda üretim ve Paketleme gibi sektörlerde ham maddesi en çok ihtiyaç duyulan birim olarak karşımıza çıkıyor. Bu sektörlere ayakta tutmak için en önemli ihtiyaç bizim için ham maddedir dedi.

 

MÜSİAD Aksaray Başkan Vekili Yıldız; Düzenlenen toplantıdan ve Başkonsolos Muhammed Münir ul İslam’ı Aksaray’da ağırlamaktan son derece memnun olduklarını ifade ederek. Türkiye'nin ihracatını, Türkiye'nin dış ticaretini pozitif anlamda bir seviye daha yukarıya çekilmesi konusunda her daim çalışmaya hazır olduklarını, Dünyadaki yeni yatırım imkânlarına ilişkin iş adamlarımızı bilgilendirerek gereken adımların atılması yönünde köprü görevi görmek ve üstümüze düşeni en iyi şekilde yapmak istiyoruz. Ülkeye yatırım yaparak veya ihracatı artırmak adına potansiyel sektörlerde araştırma yapıp Bangladeş'in en önemli ve en potansiyelli görülen sektörlerinde Bangladeş'te markalaşmak için önemli çalışmalar yapmayı düşünüyoruz dedi.

 

Program daha sonra toplu resim çekimi ve hediye takdiminin ardından son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum