-

BAŞKAN DİNÇER; "SELÇUKLU KÜLLİYESİ ŞEHRİMİZİN SEMBOLLERİNDEN OLACAK"

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yapımına devam edilen Selçuklu Külliyesinde inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

BAŞKAN DİNÇER; "SELÇUKLU KÜLLİYESİ ŞEHRİMİZİN SEMBOLLERİNDEN OLACAK"
03 Nisan 2023 - 13:23

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER YAPIMI DEVAM EDEN SELÇUKLU KÜLLİYESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU



Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yapımına devam edilen Selçuklu Külliyesinde inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Şehrin merkezinde Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in projelendirerek inşaat çalışmalarını başlattığı Selçuklu Külliyesi, vatandaşların sosyal donatı anlamında ihtiyaç duyduğu birçok gereksinimin karşılayacak şekilde planladı.

Proje kapsamındaki otopark, cami, kıraathane ve emekli dinlenme alanı olarak belirlenen kısımlarda kaba inşaat süreci tamamlandı. Külliyeye ihtişamlı görünüm kazandıracak olan kubbelerde betonarme işlemlerine devam ediliyor. Kubbelerde yapılacak betonarme işçiliğinin tamamlanması ile kaba inşaat tamamlanmış olacak ve külliye şekillenecek.

 Şehrin kalbinde inşaat çalışmalarının sürdürüldüğü Selçuklu Külliyesi şehrin yoğunluğunda rahat nefes alınacak bir mekân olacak.  Vatandaşların ibadetlerini rahatlıkla yerine getirebilecekleri Külliyede kitap severler içinde zengin içeriği ile kıraathane yer alacak.

Çarşı merkezinde yorulan evinde sıkılan yaşlıların dinlenebileceği çay içip sohbet edecekleri emekli dinlenme evi proje kapsamında hizmet verecek.  Selçuklu Külliyesi, Kur-an Kursları, yeşil alanlarının ve sosyal donatı alanları ile hayata geçirildiği bölgenin çehresini değiştirecek.


Selçuklu Külliyesinde devam eden inşaat çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Külliyenin kaba inşaatının büyük oranda tamamlandığını duyurdu. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Şehrin kalbinde yapımına devam ettiğimiz Selçuklu Külliyesinin kaba inşaatını büyük oranda tamamladık. Selçuklu Külliyesinin İnşaat çalışmalarının tamamlanması ve hizmete açılması ile şehrimiz ile sembolleşecek bir mekan kazandırmış olacağız. Söz verdiğimiz tüm eserimizi şehrimize kazandırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” Dedi.
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum