-

BİR KADIN OKUR DÜNYAYI DEĞİŞTİRİR, ETRAFINA NUR SAÇAR

Burası Aksaray'ın Gülağaç ilçesi bütün bu güzelliklerin ardında elbette yüreği kocaman bir ekip var, Başlarında ise Babasının izinde yürüyen genç ve idealist bir Kaymakam Elif Nur Saçal var.

BİR KADIN OKUR DÜNYAYI DEĞİŞTİRİR, ETRAFINA NUR SAÇAR
20 Nisan 2021 - 11:32
EVET... BİR KADIN OKUR DÜNYAYI DEĞİŞTİRİR, ETRAFINA NUR SAÇAR 

Bundan 1 yıl önce bir hayal kurdular ve o hayalin gerçekleşmesi için her gün çalıştılar. Bugün ilçedeki dezavantajlı kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını artırmak amacıyla çıktıkları yolda hayal ettiklerini ürünlere dönüştürüyorlar. 
Adını 10bin yıl önce Orta Anadolu’nun ilk köyü olan Aşıklıhöyük’ten alan marka bugün iyi tarım sertifikasyonunu önemseyerek, hijyen koşullarında ürettiği 27 Farklı doğal gıda ürünü, sele sepetleri, seramikleri ve yün halısıyla ülkemizin hizmetine sundular. 
Artık karşılığınıda alıyorlar 
Her üretilen ise kadınlarımız için geri dönüyor 


Burası Aksaray'ın Gülağaç ilçesi bütün bu güzelliklerin ardında elbette yüreği kocaman bir ekip var, Başlarında ise Babasının izinde yürüyen genç ve idealist bir Kaymakam Elif Nur Saçal var. 

Örgütlendiğinde ‘biz’ olarak çalışmanın en güzel meyvesi bu, "yorulmayan, enerjisi düşmeyen ve hayallerinden vazgeçmeyen kararlı bir halk." 

Bu başarı kolay oluşmadı her taşın altından genç kaymakam çıkıyor hem oluşturuyor hem takip ediyor projeye dahil ettiklerini önemsiyor onlara görev ve sorumluluk yüklüyor ve "biz" oluşumunu güçlendiriyor. 

Her kapıya gidiyor herkesi dinliyor halkı kendisine hayran bırakıyor. Gelin birkaç duyuruyu birlikte inceleyelim 

İLÇEYİ FUARLARLA TANIŞTIRDI 


Kadınlarımızın sosyo-ekonomik hayata katılımlarını artırmak için Kaymakamımız Sayın Elif Nur SAÇAL' ın başkanlığında kurulan Aşıklı Üretim ve Pazarlama Kooperatifimiz , Ankara Congresium’da olan Türkiye Kooperatifler Fuarında yerini aldı. 

İSTİHDAMI ARTIRICI PROJELER İMZALIYOR 

Kaymakamımız Sayın Elif Nur SAÇAL, Ahiler Kalkinma Ajansı Genel Sekreteri Bekir VAROL ile ilçemizdeki kadınlarımızın istihdamını desteklemek için yapılan 1 milyon TL değerindeki “Doğaya Aşık Eller Üretiyor” projesinin protokolünü imzaladı. 

VATANDAŞI BİZZAT EVİNDE ZİYARETLE MUTLU EDİYOR 

Kaymakamımız Sayın Elif Nur SAÇAL, Bekarlar köyümüzde oturan Enver ÜNLÜ 'yü ziyaret etti.Kaymakamız aile ile sohbet edip yakından ilgilendi. 

DEVAM EDİYOR, 

Kaymakamımız Sayın Nur SAÇAL, Bekarlar köyümüzde oturan Sultan GÜNEY'i ziyaret etti.Kaymakamımız, Sultan teyzemizle sohbet edip yakından ilgilendi. 

YİNE DEVAMINDA. 

Kaymakamımız Sayın Elif Nur SAÇAL, Bekarlar köyümüzde oturan Nazlı SERT 'i ziyaret etti.Kaymakamız Nazlı teyzemizle sohbet edip yakından ilgilendi.. 

HEP YAŞLI VE İLGİYE İHTİYAÇ DUYANLARI ZİYARET EDİYOR SÜREKLİ KENDİ OLUŞTURDUĞU PROJELERİNİDE TAKİP EDİYOR 

Kaymakamız Elif Nur Saçal ,kurum amirleriyle birlikte KOPsosyal destekleriyle Bekarlar İlkokulu bünyesinde yapılacak olan "Ören Eller,Mutlu Gönüller" projesi sınıfını kontrol etti. 

HALKIN KATILDIĞI KURSLARI ÖNEMSİYOR 

Kaymakamımız Sayın Elif Nur SAÇAL Gülağaç Kadın Kültür Evimizdeki kadınlarımızın Anne Çocuk Eğitim kursunu ziyaret etti.Kursiyerlerimiz ile sohbet edip yakından ilgilendi. 

GENÇLER İÇİNDE İLGİSİZ KALMADI 

Kaymakamımız Sayın Elif Nur SAÇAL öncülüğünde Aksaray Gençlik ve Spor il Müdürlüğü ve Gülağaç Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile birlikte ilçemize kazandırılan “Gülağaç Gençlik Merkez'imizdeki gençlerimize yönelik FAALİYETLERİ İNCELEDİ 

KADIN GÜLAĞAÇ'TA DEĞER BULUYOR 

Devlet ve milletler kadına verdiği değer kadar güçlü ve kudretlidirler... Gülağaç Kaymakamlığı Kadın Kültür Evi açılış töreni Valimiz Sn. Hamza Aydoğdu, Kültür ve Turizm Bakan Yrd.Sn Özgül Özkan Yavuz, Bel. Bşk.Sn. Evren Dinçer, Gülağaç Kaymakamı Elif Nur Saçal ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti. 

"Bir kadın, bir kalem ve bir kitap dünya' yı DEĞİŞTİREBİLİR. TIPKI ELİF NUR SAÇAL'IN GÜLAĞAÇ'I DEĞİŞTİRDİĞİ GİBİ"

YORUMLAR

  • 0 Yorum