BOZOK DİYARINDA DEĞERLERİMİZ, DEZAVANTAJLI GRUPLAR VE SORUMLULUKLARIMIZ KONUŞULDU
Bozok diyarı Yozgat’ta 18-20 Ekim 2019 tarihleri arasında üç gün süreyle,Değerlerimiz, Dezavantajlı Gruplar ve Sosyal Sorumluluklarımız ele alındı.
Yayınlanma :
22.10.2019 14:34


Aynı günün akşamı Bozok Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (BEYDER) tarafından düzenlenen “Modern Sekülerizm ve Değer Algısı” söyleşisinde Aksaray Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz çocuk, anne ve aile kavramları üzerinden şekillenebilecek değerler eğitimini konuştu. Söyleşide, çocuklarımız için akademik başarının, ahlaki ve insani değerlerdeki başarıya tercih edilmesinin doğru olmayacağını belirten Profesör Yılmaz, çoğu zaman değer eğitiminin mutlak din eğitimiyle karıştırıldığını, oysa değer eğitiminin evrensel boyutta insani bir eğitim olduğunu söyledi. Profesör Yılmaz, din eğitiminde de tahkiki bir din anlayışından, taklidi bir din anlayışa evrildiğimizi ve bunun sonucu olarak, doğru İslam’ı veya İslamiyet’e ait doğruları icra etmede çelişkiler yaşadığımızı ifade etti.
Haftasonu ise Yozgat Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve sosyal hizmet uzmanlarının katıldığı "Kavramların Derinliğinden Değerlerin Bütünlüğüne" konulu iki günlük eğitim seminerlerinde teorik eğitimler verildi ve sosyal sorumluluk çerçevesinde işlenebilecek “Sevgi, vicdan, doğruluk” gibi değer kavramları üzerinden örnek proje yazımları gerçekleştirildi.
Eğitim seminerlerinin birinci gününde Bozok Üniversitesi’nden Arş. Gör. Dr. Fikret Yılmaz,tolerans ve hoşgörü kavramlarını, Dr. Öğr. Üyesi Ejder Çelik, sosyolojik alanda bireyin gelişmesi ve çevre faktörünü işlediler. İkinci ve son gün Bozok Üniversitesi’ndenDr. Öğr. Üyesi Recep Temel, sosyal farkındalıklarımız ve Aksaray Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz ise dezavantajlı gruplar üzerinden değer algısını değerlendirdi.
Proje eğitiminin Bozok Üniversitesi öğretim üyesi Mustafa Böyükata tarafından yürütüldüğü eğitim semineri kapsamında kavramların epistemolojik temelleri, doğuşu, oluşumu ve kavramsallaşması ile felsefi boyutu, kavramlarda kültürel boyut ve anlambilim özellikleri ile sosyolojik boyutu, farkındalık ekseninde kavramların değerlendirilmesi, değerlerin hayata yansıması ve benimsenmesi açısında eğitim boyutu ayrıntılı biçimde ele alındı, bilgiler paylaşıldı. Ayrıca kavramdan fikre zihinsel bilgi oluşumu ve projelendirilmesi yönünde atölye çalışmaları gerçekleştirilerek, beyin fırtınası ve SWOT analizi yaklaşımları ile proje tasarımı uygulamaları grup çalışmaları halinde yapıldı. Etkinlikten 18 civarında kurum çalışanı yararlandı. Program sonunda katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: