-

CHP İL BAŞKANI ERTÜRK "BELEDİYE BAŞKANI MISIN ZORBA MI?" DİYE SORDU?

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, dün ortaya çıkan Sarıyahşi Belediye Başkanı Fatih Ünsal’ın bir vatandaşa şiddet uyguladığı görüntüler ile ilgili basın açıklaması yaptı.

CHP İL BAŞKANI ERTÜRK "BELEDİYE BAŞKANI MISIN ZORBA MI?" DİYE SORDU?
16 Eylül 2021 - 14:41
CHP Aksaray İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında olaya ilişkin görüntüleri paylaşan Ertürk emniyette  tarafların verdiği ifadeleri de aktardı.

Ertürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Sarıyahşi Belediye Başkanı’na yolsuzluk ile ilgili sorular sormuştum. Sayın Belediye Başkanı da benim hakkımda iftira ve yalan beyanlardan dolayı şikayetçi olmuştu. Bu hukuki süreç devam ediyor. Sayın Belediye Başkanı ile yargı önünde hesaplaşacağız. Bundan 1 buçuk yıl önce de bir vatandaş belediye binasına gittiğini, Belediye Başkanı ile de bir sorun için görüştüğü sırada belediye personelinin ve Belediye Başkanı’nın kendine saldırdığını söylemişti. Bu konu da adli yargılara intikal etmişti ve dün CHP’in Aksaray İl Başkanının katkıları ile ulusal medya da görmüş oldunuz” dedi.

 

“BELEDİYE BAŞKANI MISIN ZORBA MI?”


Görüntüleri paylaşan Ertürk “Görüntülere bir bakın Allah aşkına sen belediye başkanı mısın, kabadayı mısın kardeşim? Zorba mısın, sen mafya mısın? Sen yoksa gönül belediciliği sloganı ile oy alan bir belediye başkanı mısın? Bu görüntüler gerçekten kan dondurucu. Görüntüler ortada. Adli merciler yanında delilleri karartan ve bir vatandaşı öldüresiye döven bir belediye başkanı. Görgü tanıklarının söylediklerine göre vatandaş bas bas bağırıyor.  ‘Öleceğim benim astımım var’ diye o halde zorba bir şekilde vatandaşı öldüresiye dövüyorlar” diye konuştu. 

“MEVKİDAŞIMI GÖREVE DAVET EDİYORUM”

Belediye başkanına yönelik soruları nedeniyle iftira atmakla suçlanan Ertürk İl AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy’u göreve davet etti. Ertürk “Görüntüleri izlediğiniz zaman kimin yalancı kimin iftiracı olduğu ortaya çıkıyor. CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk emin olmadığı elinde belgesinin, bilgisinin olmadığı hiçbir açıklamayı yapmaz duyumla söylemle benim hiçbir açıklamamı gösteremezsiniz. İftira yalan bizim kitabımız da yazmaz ama Fatih Ünsal’ın videoların da apaçık şekilde gördünüz. Görüntüler ortada iş yetkili  mercilerin ne yapacağı kısmına geldi. Aksaray’da yağmur yağmasa, güneş açmasa, hava bulutlu olsa Afrika’da kabile savaşı çıksa, Uganda’da darbe olsa AK PARTİ İl Başkanı Hüseyin Altınsoy paylaşım yapıyor ‘CHP İl Başkanından açıklama bekliyoruz’ diye. Hüseyin Altınsoy, sevgili Başkanım kıymetli mevkidaşım bu görüntüleri gördükten sonra ben senden bir açıklama bekliyorum. Bu zorbayı partinizde tutmaya devam edecek misiniz? Yoksa disiplin kurullarını çalıştırarak partinizden uzaklaştıracak mısınız? Bu sizin önünüzde büyük bir sınavdır” şeklinde konuştu. 

“BU DA SİZİN SINAVINIZ”


Konuyla ilgili İç İşler Başkanı Süleyman Soylu’ya da seslenen Ertürk “Çok kıymetli Bakanım ellerini arkadan bağladığı için Ekrem İmamoğlu’na soruşturma açtıran sayın bakanım, bu görüntülerden sonra bu belediye başkanını açığa alacak mısınız? Yoksa bu belediye başkanı ile çalışma ayıbını taşımaya devam edecek misiniz? Hiçbir delil olmadığı halde Ordu Valisi’ne hakaret ettiği iddiası ile Ekrem İmamoğlu hakkında 4 yıl 1 ay hapis isteyen çok kıymetli Cumhuriyet Savcılarıma sesleniyorum bu görüntülerden sonra mahkemeyi yanıltmak var. Delil karatmak var, bir vatandaşı darp etmek var. Bu görüntülerden sonra adil bir şekilde vicdanlı karar verecek misiniz kafanızı yukarı çevirip tepenin ne dediğine mi bakacaksınız? O da sizin için büyük bir sınavdır” diye konuştu

“KORKMADAN GÖREVİNİZİ YAPABİLİRSİNİZ”

İl Başkanı Ertürk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslendi Ertürk “Sayın Cumhurbaşkanı, hepimizin Cumhurbaşkanı. Size büyük görev düşüyor. ‘Gönül belediyeciliği, Biz bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik’ diyen sayın Cumhurbaşkanı gönül belediyeciliğini tekme tokat belediciliği algılayan belediye başkanını partiniz de tutacak mısınız bu konuda ne yapacaksınız? Hepsi görevini yapabilir korkmasınlar. Fatih Ünsal’ı görevden aldıkları zaman Sarı Yahşi Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmeyecek. Belediye meclis üyesinde 9 AK Parti  1 CHP’li var. Yine AK Partililer seçilecek. Bizim derdimiz, bu mücadelemiz AK Parti’den alınsın bize geçsin değil, Sarı Yahşi’den millete korku salan, milletin kaynaklarını kendine yontan, rant sağlayan, vatandaşa bu görüntüleri reva gören bu belediye başkanından Sarıyahşi halkı kurtulsun. Edepli, ahlaklı, vatandaşın kıymetini bilen bir başka AK Parti’li belediye başkanı gelsin. Sarıyahşi ilçemizi yönetsin. Şunun da bilinmesini istiyorum bu vatandaşımızın yaşayacağı her türlü zorlukta, baskıda yanında olacağız. Turgay Alıcı vatandaşımın her türlü zorlukta yanında olacağız” ifadelerini kullandı.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum