-

ÇİFTÇİLER GÜBRE FİYATLARINDA İNDİRİM BEKLİYOR

-Gübre de Cumhurbaşkanımız ve Tarım Bakanımız Üstüne Düşeni Yaptı Destek %100 arttı -Şimdi Sıra Ticaret Bakanlığımız, Gübretaş ve Diğer Gübre Firmalarımızda....

ÇİFTÇİLER GÜBRE FİYATLARINDA İNDİRİM BEKLİYOR
22 Şubat 2021 - 18:35
-Gübre de Cumhurbaşkanımız ve Tarım Bakanımız Üstüne Düşeni Yaptı Destek %100 arttı 

-Şimdi Sıra Ticaret Bakanlığımız, Gübretaş ve Diğer Gübre Firmalarımızda 
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak; 
“ Tarımın en önemli girdisi gübredir. Çiftçimiz, tarlasına yeterli miktarda gübre atamazsa, hasatta yeterli verimi alamaz. Son zamanlarda dünyadaki ekonomik dalgalanmalar, kur üzerinden ekonomimize yapılan finansal saldırılar ve çiftçimizin ekmeğine göz diken maksatlı kesimlerin bu durumu fırsata çevirme çabaları sonucu kimyevi gübre fiyatlarında artış yaşandı. Bu fiyat artışlarının, bir kısmı maliyet artışından kaynaklanıyorken, bir diğer kısmı da kasıtlı ve spekülatif sebeplere dayanmaktaydı. 

Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Tarım Bakanlığımızın çalışmaları ve Türkiye Ziraat Odaları Birliğimizin talepleri doğrultusunda gübre desteğinde %100 lük bir artış sağlandı. Bu kapsamda Sn. Cumhurbaşkanımıza, Tarım Bakanımıza ve Genel Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. 
Şimdi sıra Ticaret Bakanlığımızın gübre fiyatlarında aşırı artışların incelenmesi ile, Gübretaş ve diğer gübre firmalarımızın indirim ile ilgili yapacağı çalışmalarda. Türkiye'nin en büyük çiftçi ailesinden biri olan Tarım Kredi Kooperatiflerimizin en büyük iştiraki olan Gübretaş’ın en önemli tarımsal girdilerden birisi olan kimyevi gübre fiyatlarında gübre cinslerine göre değişmekle beraber yapacağı indirimler yerinde olacaktır.
Yapılacak indirimin ardından bu indirimin piyasaya yansımasıyla beraber tüm sektörün de benzer hassasiyeti göstereceğine inancımız tamdır. “ dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum