-

CUMHURİYET HALK PARTİSİ DİLEKÇEYLE, İCAZETLE KURULAN BİR PARTİ DEĞİLDİR

CHP Aksaray İl Örgütü Cumhuriyet Halk Partisinin Kuruluşunun 98. Yıl dönümü nedeniyle 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.CHP Aksaray İl Örgütü Cumhuriyet Halk Partisinin Kuruluşunun 98. Yıl dönümü nedeniyle 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ DİLEKÇEYLE, İCAZETLE KURULAN BİR PARTİ DEĞİLDİR
09 Eylül 2021 - 14:20
CHP Aksaray İl Örgütü Cumhuriyet Halk Partisinin Kuruluşunun 98. Yıl dönümü nedeniyle 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

CHP İl örgütünün düzenlediği programa CHP il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk “Türkiye’nin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 98. Yılında, partimizin kuruluşundan bu günlere kadar gelmesinde emek veren mücadele eden, ebediyete intikal etmiş tüm yol arkadaşlarımı rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

“Kendi elindeki gücü ülkesinin demokrasisini geliştirmek için kullanan bir parti”
“Ülkemizdeki birçok partinin kuruluşu kendi partilerinin tüzüğünü temsil eder” diyen CHP İl Başkanı Ertürk “Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşu, bu ülkenin kurtuluşu, bağımsızlığı ve Türk Milleti’nin tamamı için bir anlam ifade ediyor.  9 Eylül, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir kuruluş tarihi değil, aynı zamanda bu ülkenin bir kurtuluş yıldönümüdür.  Bir parti düşünün ortada bir devlet yok, rejim yok. Başkenti işgal altında; ordusu yok… Bir parti kuruluyor Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’ne kadar uzanan bir siyasi parti. Cumhuriyet Halk Partisi’ni diğer partilerden ayıran birçok özellik var. Hukukun üstünlüğünü, kadın-erkek eşitliğini savunan, kendi elindeki gücü; ülkesi demokrasiye geçsin diye kullanan bir siyasi parti. Tam bağımsızlığı en yüksek sesle haykıran bu partide siyaset yapmanın onurunu yaşıyoruz” diye konuştu.


 Ertürk “Sayın Cumhurbaşkanı’nın bundan 10 yıl önce CHP ile ilgili bir açıklaması vardı. ‘Bu ülkenin en büyük talihsizliği Cumhuriyet Halk Partisi’nin aşırı Amerikan karşıtlığıdır’ diye bir cümle kurmuştu. Bu açıklama Cumhurbaşkanı’nın talihsiz bir açıklaması olabilir, ama hepimiz Amerikan karşıtlığı madalyasını onurla taşımaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Partimizin Kurucular Kurulu üyelerinin isimleri meydanlarda ve kalplerdedir”

   CHP’nin kurucularının isimlerinin bulunmadığını anımsatan Ertürk “Cumhuriyet Halk Partisi öyle diğer partiler gibi dilekçeyle, izinle, onayla kurulmuş bir parti değil; kendisi örgütlenmiş, halkın işgale karşı isyanından çıkmış, oluşmuş ve Anadolu'yu örgütlemiş, işgal kuvvetlerini bastırıp yeni bir devlet inşa etmiş bir partidir. O nedenle partimizin Kurucular Kurulu Listesi’nde isimler yoktur. Kurucularımızın isimleri meydanlarda, halkın gönüllerindedir. Bu vesileyle Partimizin Kurucu Genel Başkanlığını yapmış Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet İnönü Paşa’yı, Bülent Ecevit’i rahmet ve minnetle anıyorum. Yine Genel Başkanlığımızı yapan, yaşamlarını sürdüren Hikmet Çetin, Deniz Baykal ve Altan Öğmen’e partimize verdikleri hizmetten dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
“Cumhuriyet Halk Partisi’nin her genel başkanı, dönemine damgasını vurmuştur” diyen Ertürk “Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Geldikleri gibi giderler’ sözüyle bir ülke kurtuluyor. Her zaman ülkemize yönelik dış tehlikeler var. İsmet Paşa döneminde ülkemize yönelik dış tehlikeler devam ederken bugünkü yönetimin yaptığı gibi oturup ağlaşmıyorlar. ‘Amerika şöyle dedi, ekonomik saldırı altındayız’ demiyor. Ülkemize yönelik bir tehdit mektubu gelince İsmet Paşa ‘Dünya yıkılır yeniden inşa edilir. Türkiye de bu yeni dünyada yerini alır. Bana yeniden çizmelerimi giydirtmeyin’ diyor. Bülent Ecevit döneminde sırf CHP’li bir başkan olmasın diye 1970’lerde Rahmetli Ecevit’e yapılan dayatma ve zorluklara rağmen ‘Ben sizlere çiftçimizi ezdirmem’ diyerek  zor zamanlarda milletin menfaatlerini sonuna kadar savunarak Irak tezkeresine direndiği için neler yaşattıklarını hepiniz biliyorsunuz.  Deniz Baykal, Amerikan askerlerinin Türkiye'deki varlıklarına, işgal kuvveti olmaması için direndi. Sonrasını hepimiz biliyoruz.  Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun son 11 yılda yaşadığı baskı, zulüm ve tehditleri hepimiz yakından biliyoruz. PKK saldırısına uğradı. Şehit cenazesinde tertemiz duyguları kirletenlerin saldırısına uğradı. Yılmadı bu ülkenin adaletle ve hukukla yönetilmesi için 70 Yaşında 400 km yürüdü. Bunca zorluklara ve zulüme karşı dünyada ayakta kalan tek partiyiz. Henüz mücadelemiz bitmedi” açıklamasında bulundu.
 
“Ülkemizin makus talihini hep birlikte değiştireceğiz”

 
Cumhuriyete sahip çıkarak geleceği inşa edeceklerini ifade eden Ertürk “Mustafa Kemal'in gençlere emanet ettiği bu güzel ülkede gençlere umut olmak için, ülkede yoksulluk yolsuzluk son bulana kadar, sanayimizi yeniden hak ettiği noktaya getirene kadar, köylüyü, üreticiyi yeniden milletin efendisi yapana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ve bize emanet ettiği, sağından solundan örselenen Cumhuriyetimize sahip çıkacağız.  Gelecek yüzyıla tüm tehlikelerden arınmış, yurttaşlarımızın çocuklarının geleceğinden endişe etmediği, tüm etnik kökenlerin kardeşçe yaşadığı bir ülke inşa edene kadar; ev ev, mahalle, köy, belde ve ilçelerde hep birlikte mücadelemize devam edeceğiz. İnşallah en geç 2023’te bu ülkenin makus talihini yeniden değiştirmek için yorulmayacağız. Mücadeleye devam edeceğiz. En büyük gücümüz Cumhuriyet Halk Partisi’nin tabanındaki, yüreğindeki enerji, ateş ve devrim gücüdür” dedi.  CHP Kurucu Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini hatırlatan Başkan Ertürk “‘Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmaz’ biz de yorulmayacağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum