-

İHTİSASLAŞMA, ÇOK YÖNLÜ BİR ÇALIŞMA ALANINA SAHİP

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, spor ve sağlık alanındaki ihtisaslaşma çalışmalarının farklı disiplinleri ilgilendiren çok yönlü bir özellik arz ettiğini söyledi.

İHTİSASLAŞMA, ÇOK YÖNLÜ BİR ÇALIŞMA ALANINA SAHİP
27 Eylül 2021 - 10:20
Çevrim içi olarak düzenlenen “Spor Araştırmaları Özel Proje Çağrısı Tanıtım Toplantısı”nda konuşan Rektör Şahin, imkânlar ölçüsünde, ihtisaslaşma sürecini en iyi şekilde değerlendirmeye gayret gösterdiklerini kaydetti. ASÜ’nün 2018 yılında spor ve sağlık alanında ihtisaslaşmayla yetkilendirildiğini anımsatan ve çalışmalara hemen başlandığını ifade eden Prof. Şahin, “Malum olduğu üzere tüm dünyayı etkileyen bir Salgın süreci yaşanmaya başlandı ve tüm çalışmaların bu süreç münasebetiyle sekteye uğradığını söylemek mümkün. Ancak imkânlar ölçüsünde ASÜ Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörlüğümüz çalışmalarına devam etti, ediyor” dedi. Süreç içerisinde farklı kaynaklar oluşturmak için de çalışmalar yapıldığını ve bunu arttırmak istediklerini anlatan Rektör Şahin, “Düzenlenen bu çağrı toplantısı gerek spor araştırmaları gerekse disiplinler arası üretim bağlamında, yapmaya çalıştıklarımızla doğrudan uyumlu ve çok kıymetli. Spor sağlık alanında bir çalışma yürütebilmek için -baştan beri söylediğimiz gibi- disiplinler arası çalışmak gerekiyor. Spor ve sağlık kesişen kümesinde işin içerisine bazen işletme bazen fizik bilimleri bazen makine bazen malzeme bazen gıda giriyor… Yani çok yönlü bir çalışma alanından söz ediyoruz. Bu konuyu dillendirmeye, anlatmaya devam edeceğiz. Bir, sıfırdan büyüktür. Biz, her adımı çok önemsiyoruz. Çalışmalara katkı sunan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Düzenlenen toplantı ASÜ Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Lalehan Akyüz ve Koordinatörlük çalışanı Öğretim Görevlisi Okan Kamiş’in sunumlarıyla devam etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum