-

İKB'NİN TÜRKMEN KÖKENLİ BAKANI MARUF" YARDIM ETMEYE DEĞİL DESTEK OLMAYA GELDİK"

IKBY Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı olan Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf’ deprem bölgesine gönderilmek üzere destek aracı ile birlikte Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye geldi.

İKB'NİN TÜRKMEN KÖKENLİ BAKANI MARUF" YARDIM ETMEYE DEĞİL DESTEK OLMAYA GELDİK"
28 Şubat 2023 - 11:19
   IKBY Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı olan Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf’ deprem bölgesine gönderilmek üzere destek aracı ile birlikte Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye geldi.
     “Yardım etmeye değil destek olmaya geldik” diyen Türkmen bakan Maruf destek kolilerini taşıyan kamyonun Kızılay görevlilerine teslim edilmesinin akabinde basın mensuplarına açıklamada bulundu.
   
Maruf “İnşallah bu acı günlerde geçer.
   Geçmişte de Türkiye’de birçok felaketler olmuştu.
   Türkiye hepsini atlattı.

   Bunları da aşar.
   Türkiye Cumhuriyeti önemli bir ülkedir, güçlü bir ülkedir.
  Şu anda birlikte olma zamanıdır.
  Dayanışma içerisinde çalışmak zamanıdır.
  Şu anda zor bir süreç var. 

   Bunları aşmak için gerçekten birlikte olmak önemlidir, birlikte hareket etmek önemlidir. 
   Bu bir yardım değil, destektir.
 
 Biz her zaman Iraklı Türkmenler olarak her zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin yanındayız. 
  Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında da olmak bizim için bir onurdur.

  Ayrıca da bizim için bu milli bir meseledir. Bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti’nin yanındayız. Çünkü geçmişten bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti bölgede olan bütün insanlara sahip çıkmıştır.
 
 Başta Türkmenler olmak üzere bizimle yaşayan Kürt kardeşlerimize, Arap kardeşlerimize, Hıristiyan kardeşlerimize de zor şartlar altında olan geçmiş dönemde hepsine bir destek sağlamıştır. Hepsine destek vermiştir. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı.
   Kerkük başta olmak üzere Irak Türkmenleri adına Türkmeneli bölgesinden 6 Şubat’tan sonra deprem gününden itibaren, Iraklı Türkmenler bir seferberlik ilan edildi. Bugüne kadar bu destek kampanyası devam etti. Bundan sonrada bu destek devam edecek” dedi.
   
Açıklamanın ardından Bakan ve beraberindekiler Şırnak’a doğru yola çıktı.
   Şırnak Vali yardımcısı Ali Erdoğan’ı ziyaretin ardından Şırnak Kızılay şubesi tarafından kurulan Sosyal marketi gezerek bu çalışmalarından dolayı tebrik edip Cizre Ticaret ve Sanayi odasını ziyaret ederek Cizre Ticaret ve sanayi odası başkanı Ömer Faruk Yıldırım ve yönetim kurulu ile bir araya gelerek Cizre’ye yerleşmiş depremzedelerin durumu hakkında bilgi aldıktan sonra Silopi’ye hareket etti. 
 
 Bakan Maruf deprem bölgesinden dönen Kanaat önderi Haşim Haşimoğlu ile bir araya geldi
    Asrın felaketinin gerçekleştiği 6 Şubat’tan itibaren deprem bölgesine 4 defa destekleri ulaştırdı.
 
  Bakan Maruf, deprem bölgesinden yeni dönen Şırnak’ın kanaat önderlerinden Haşim Haşimoğlu ile bir araya gelerek Şırnak merkez ve ilçelerine yerleşen depremzedeler hakkında istişarelerde bulunduktan sonra Silopi’ye yerleşmiş olan depremzede aileleri ziyaret edip destek ve geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra  21 sularında Habur sınır kapısı üzerinden Erbil’e döndü. 
   
Bakan Maruf’un Şırnak programına Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, Türkiye Irak İş adamları derneği yönetim kurulu üyesi Reber Haşimoğlu ile Şırnak Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti başkanı Halil Azizoğlu eşlik etti.
Bakan Maruf daha önceki iki ziyaretinde de tır ve kamyonetlerle depremzedeler için destekte bulunmuştu.

(Haber ve fotoğraflar TİGAD Şırnak İl Temsilcisi Halil Coşkun)

YORUMLAR

  • 0 Yorum