-

Prof. Dr. Hatim Elhatip: "Ailemden 46 Kişi Şehit Oldu, Sorgulayan Yok!"

Aksaray Üniversitesi'nde görev yapan Filistin asıllı öğretim görevlisi Prof. Dr. Hatim Elhatip, içinde bulunduğu çaresizliği ve yaşanan acıları dünyaya duyurdu.

Prof. Dr. Hatim Elhatip: "Ailemden 46 Kişi Şehit Oldu, Sorgulayan Yok!"
17 Mayıs 2024 - 22:39

Aksaray Üniversitesi'nde görev yapan Filistin asıllı öğretim görevlisi Prof. Dr. Hatim Elhatip, içinde bulunduğu çaresizliği ve yaşanan acıları dünyaya duyurdu. Elhatip konuşmasında, ailesinden dört kişinin daha hayatını kaybettiğini ve toplamda aile bireylerinden 46 kişinin şehit olduğunu belirtti. İsrail'in göz ardı edilen saldırılarının devam ettiğini ve bu durumun uluslararası camiada sorgulanmadığını ifade etti.

Elhatip, İsrail'in artan saldırıları karşısında sadece sözlü desteklerin yetersiz kaldığını vurguladı. Bir yandan İsrail'e yapılan desteğin süregeldiğini öne sürerken, Amerika Birleşik Devletleri'nin kendi kongresinde Filistin'e yardım olarak tahsis edilen fonları iptal edip, bunun yerine İsrail'e silah desteği sağlama kararı aldığını dile getirdi. Prof. Dr. Hatim Elhatip, yaşananların sadece protestolar ve konvoylarla sona ermeyeceğine, Filistin halkının var olma mücadelesi verdiğine ve canlarının hiçe sayıldığına dikkat çekti.

Sosyal medya üzerinden yaptığı çağrılarda, İsrail ordusunun Gazze'den sivilleri zor kullanarak evlerinden çıkardığını ve bombaladığını belirten Elhatip, şimdi de ailelerin Refah bölgesine doğru kovalandığını ve uçaklardan atılan uyarı broşürleriyle tehdit edildiğini ifade etti. Kendi ailesinden 20 kişilik üç farklı ailenin şu anda ölüm tehdidi altında olduğunu açıkladı. Gazze'deki ailelerinin evleri bombalanmış ve şu an çaresizce çadır bulup Hanyunis bölgesine göç etmek zorunda kalmış durumda olduklarını sözlerine ekledi. Elhatip, Allah'a dua ederek Filistin halkının zorluklarla mücadelesinde muzaffer olmasını diledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum