-

Tuğla Duvar Nasıl Uygulanır?

Tuğla duvar estetik bir duruşa sahip olduğu kadar uygulayıcının da marifetli ve bilgili olmasını gerektirir. Bu nedenle bu tarz bir uygulama yapılacaksa mutlaka tecrübeli bir usta tercih etmek gerekir.

Tuğla Duvar Nasıl Uygulanır?
14 Nisan 2020 - 15:37
Tuğla duvar estetik bir duruşa sahip olduğu kadaruygulayıcının da marifetli ve bilgili olmasını gerektirir. Bu nedenle bu tarzbir uygulama yapılacaksa mutlaka tecrübeli bir usta tercih etmek gerekir.  
Tuğla Duvar Yapımı
Tuğla duvar yapımına başlamadan önce kapı ve pencere gibialanlar üst üste gelmeyecek şekilde ayar yapılması gerekir. İşi yapacak olanustaya gerekli talimatlar verildikten sonra uygulama aşamasına geçilebilir.
Tuğla duvar örülürkentaşlar üst üste konacağından hizalamaya dikkat edilmesi önemlidir. Çünkü tuğlalararasındaki dengesizlik duvarın görüntüsünün bozuk olmasını sağlayacağından şıkbir görüntü oluşmaz. Duvarın düz olduğundan emin olduktan sonra harçdoldurularak sabitlenme yapılır. Taş duvar yapılırken dikkat edilmesi gerekenhususlardan biri de zamanlamadır. Duvar örülürken her 1,5 metre de bir 6saatlik dinlenme süresinin geçmesi gerekir. Bu sayede duvar daha sağlam halegelmiş olur. Sıva işlemi duvar tam kuruduktan sonra yapılmalıdır.
İnşaatta kullanılan tuğlaların suyu emici özellikte olmamasıgerekir. Harç işlemine başlamadan önce bu konuya dikkat etmekte fayda vardır.. 
Yanık tuğla sağlam olmayacağından bu tarz tuğlalar satınalınmamalıdır. Bunu anlayabilmenin testi ise tuğla 1,5 metre yüksekliktenbırakılarak yapılabilir.
Duvar örülürken tuğlada çatlama veya kırılma yaşanırsamutlaka değiştirilmesi gerekir. 
Kültür Tuğlası Nedir?
Artpietra kültür tuğlası çimento asıllı doğal bir malzemedir. Gerçek taş kalıplarhazırlanarak üretilen malzeme istenilen renkte olabilir. Mekan içinde ya dadışında nasıl bir dekorasyon elde edilmek isteniyorsa renk seçimi buna göreyapılmalıdır.  Kültür tuğlaları da normaltuğlalar gibi örülür.  6–12 saat arasındakuruma gerçekleştikten sonra tuğlaların arası derz ile doldurulmalıdır. 
Kültür Taşı Nedir?
Binaların iç ve dış cephelerinde uygulanacak olanyöntemlerden birisi de kültür taşıdır. Artpietra kültür taşı doğal bir taş görünümünde olup, gerçek taştan daha ince vehafiftir. Birebir taş benzeri olması uygulama sonrasında estetik görünmesinisağlar. İstenilen renk seçenekleri mevcuttur. Bu da farklı alanlardakullanılmasını sağlar. En çok tercih edilen uygulama alanları cafe, restoran,yazlık, şömine üstü ve villalardır.
Kültür taşı ve tuğlası modellerini ugur-ticaret.com adresindeninceleyebilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum