-

TUZ GÖLÜ'NDE KORKUTAN GÖRÜNTÜ! SULAR ÇEKİLDİ YÜZEY YARIKLARI OLUŞTU

Aksaray, Konya ve Ankara il sınırları içerisinde bulunan Türkiye'nin ikinci en büyük gölü, TuzGölü'nde suların kilometrelerce alanda çekilmesi tedirginlik yaratıyor...

TUZ GÖLÜ'NDE KORKUTAN GÖRÜNTÜ! SULAR ÇEKİLDİ YÜZEY YARIKLARI OLUŞTU
27 Nisan 2022 - 20:39
Aksaray, Konya ve Ankara il sınırları içerisinde bulunan Türkiye'nin ikinci en büyük gölü, TuzGölü'nde suların kilometrelerce alanda  çekilmesi tedirginlik yaratıyor.

Tuz Gölü'nün Eskil sınırları içerisinde çekilen görüntülerde bir kaç yıl önce sularla kaplı alanın çölleşmeye başladığı gözlemlendi.
 
Binlerce filamingoya da ev sahipliği yapan Tuz Gölü'ndeki yarıklar kuraklığın boyutlarını gözler önüne seriyor. Konya ovasında yaklaşık 40 bin ruhsatlı 100 bin civarında kaçak su kuyusu olduğunu belirten vatandaşlar "Bölgede tarım yapan çiftçilerin büyük bir bölümü çok su tüketen mısır, yonca gibi bitkiler ekiyor. Her yıl su seviyelerinde ciddi bir düşüş yaşanıyor. TuzGölü'nü yeraltından besleyen sular maalesef çok yetersiz kalıyor. Bundan yaklaşık on yıl önce kuyularda  otuz kırk metrelerden çekilen yeraltı suları şuan 150 metreden çekilmeye başlandı. Önlem alınmaz bir sınırlandırma getirilmez ise çok yakında içme suyu bile bulamayabiliriz" dediler.

Haber- Fotoğraf: Kadir ALTAN (Eskil)

YORUMLAR

  • 0 Yorum