-

VATANDAŞLARIN EN ÇOK ŞİKAYETLERİNDEN BİRİSİ OLAN KALDIRIM İŞGALİNE AKSARAY ZABITASINDAN DENETİM

Aksaray'da Vatandaşların en çok şikayetçi olduğu konuların başında gelen Kaldırım işgallerine karşı Aksaray Belediyesi Zabıta Ekipleri, vatandaşların kullanım alanı olan kaldırımların iş yerleri tarafından işgal edilmesinin önüne geçmek için denetimlerini sürdürüyor.

VATANDAŞLARIN EN ÇOK ŞİKAYETLERİNDEN BİRİSİ OLAN KALDIRIM İŞGALİNE AKSARAY ZABITASINDAN DENETİM
18 Ocak 2023 - 12:18
Aksaray Belediyesi Zabıta Ekipleri, vatandaşların kullanım alanı olan kaldırımların iş yerleri tarafından işgal edilmesinin önüne geçmek için denetimlerini sürdürüyor.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri; cadde ve sokaklarda yayaların geçişine engel oluşturan tezgah sahiplerine yasal işlemlerin uygulanacağı hatırlatılarak kaldırıldı.

Aksaray’ın farklı bölgelerinde denetimler gerçekleştiren zabıta ekipleri, işyeri sahiplerine uyarılarda bulunarak vatandaşların kaldırımları daha rahat kullanabilmeleri ve alışverişlerini daha iyi şartlarda yapabilmeleri için kurallara uyulması gerektiğini aktardı.

Cadde ve sokaklara, kaldırımlara gelişigüzel konulan malzemeler bir yandan kötü bir görüntünün oluşmasına neden olurken diğer yandan vatandaşların kaldırımları kullanırken zorlanmalarına neden oluyor.


İşyeri sahiplerine ilk olarak sözlü uyarılar yapan Zabıta ekipleri, kurallara uymayan işyerleri hakkında gerekli işlemin yapılacağını da ifade etti. Kurallara aykırı bir şekilde tezgâh açıp satış yapan seyyar satıcılar ve esnaflara rutin denetimler yapılmaya devam edecek.
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Aksaray
    1 yıl önce
    Kaldırım degil yol kapatılıyor. Tabi belediyenin onlara da uygun yer ayarlaması gerek özellikle eski sanayi caddesi ve yan sokak girişleri sıkıntılı.