-
DERYA ÖZABA

DERYA ÖZABA


DAYATMA İLE SİYASET OLMUYOR

09 Haziran 2015 - 10:34

DAYATMA  İLE SİYASET OLMUYOR

Hareketli aylar, hareketli bir seçim süreci bugün sandık başında nihayetlendi. AK Partinin kalesi denilen Aksaray sözlerini dinlemeyen il yönetimine ve genel merkezine tepkisini sandıkta gösterdi. Şikayetler, tepkiler, telefonlar, mailler hepsine duyarsız kalan AK Parti genel merkezi, ne denli büyük bir hata yaptığını bu gün anladı. Halkın isteklerine kulak asmayanlar, gazetecilere halkın görüşlerine tercümanlık yapıyor diye akredite uygulayanlar, kendi kafalarının dikine gitmenin sonucunu acı bir tecrübe ile gördüler. Halk AK Partiyi seviyordu lakin, adam yerine koyulmakta istiyordu! Arkalarında büyük bir küskünler ordusu ile bu seçimi kazanma hayali kuranlar bu gün anladı ki asıl olan halkın istekleri… Dayatma ile bu işler olmuyor… Halk ben yaptım oldu diyen adayları, Cumhurbaşkanlarının hatırına bile içlerine sindirip, arkalarında olamıyor!

Halk demek istedi ki; kimse vazgeçilmez değildir… Halk demek istedi ki; biz mütevaziyiz ve mütevazi adaylar istiyoruz… Halk demek istedi ki; bu şehre gerçekten hizmet edecek adaylar istiyoruz… Halk demek istedi ki; bizi adam yerine koyacak partileri destekleriz… Halk demek istedi ki; biz istersek olur… Halk demek istedi ki; bizi duymayanı duymaz, bizi görmeyeni görmeyiz… Halk demek istedi ki; SON SÖZÜ BİZ SÖYLERİZ !!!

                                         AK PARTİ AKSARAY CEPHESİ SUSKUN

AK Parti cephesi sabah saatlerine kadar sürdürdüğü coşkuya, sandıklar açılmaya başladıktan sonra bir anda dur dediler… Her seçim il merkezi önündeki coşkulu kalabalık yoktu… İl yönetiminden kimsenin sesi soluğu çıkmadı… İki vekil çıkardılar lakin aslında kaybettiler… Sanırım bu durum tüm partilere, tüm yöneticilere örnek olur… Siyasetin halkla yapıldığını, halka da hiçbir şeyin dayatılamayacağını anlarlar.

                                  MHP SEÇMENİ SEVİNCİNİ SOKAKLARA TAŞIDI

MHP Aksaray teşkilatı çok çalıştı. Son ana kadar meydanları boş bırakmadılar. Hiçbir zaman biz kesin alırız rehavetine kapılmadılar. Onlar biri değil, ikiyi, üçü hedef koydular kendilerine. Birinci sıra adayları kadar ikinci ve üçüncü sıra adayları da çalıştı. Hep söyledim ‘’başarıda başarısızlıkta ortaktır’’ diye, şimdi onlar hem vekil çıkartmanın, oylarını arttırmanın başarısını kutluyorlar birlikte. Hem de diğer iki adaylarını meclise yollayamamanın üzüntüsünü yaşıyorlar. MHP seçmeni ise öğlen saatlerinden itibaren özledikleri zaferi kutluyor kent meydanında. Sevinçlerini sokağa döktüler. Bir olmanın, birlik olmanın, sonuca varmanın zaferini kutluyorlar. Onlar hakkettiler, partilerini sonuna kadar destekledi, her sonuçta partilerinin yanında oldular. Başarıya da ortak olmak hakları ve bu hakkı sonuna kadar kullandılar. Artık MHP seçmeninin de sesi olacak bir vekilleri oldu… Aksaray’ a gelmek bilmeyen hizmet ve yatırımlar için bir ümitleri oldu.

                                                    YARIN NE OLUR BİLİNMEZ

Yarın ne olur bilinmez ama bu gece Aksaray’da MHP seçmeni rahat bir uyku uyuyacak o kesin…  Aksaray’ a yakışır bir vekilleri oldu artık onların. Sadece MHP seçmeninin değil, tüm Aksaray’ın! Tüm seçim çalışmaları süresince Turan YALDIR her fırsatta, partisi ne olursa olsun tüm Aksaray’ın vekili olacağını belirtmişti. Şimdi tüm Aksaray ümidini ona bağladı. Çok ağır bir sorumluluk, insanlar bu ağır sorumluluğu Turan YALDIR’ın taşıyabileceğine inanıyor.

Biz de seçim süresi boyunca halkın bize söylediklerine tercüman olduk, hatta bu tercümanlığımızdan dolayı veto bile yedik. Olsun, biz bugün de halkın söylediklerini bu satırlara yansıttık, sonrasında da yansıtmaya devam edeceğiz. Şimdi tek isteğimiz seçim sonuçlarının Vatanımıza Milletimize hayırlı olması… Hayırlı olsun Aksaray, Hayırlı olsunTürkiye.

Derya ÖZABA