-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Ankara kulisleri fıkır fıkır

08 Şubat 2015 - 15:52

Çarşamba günü bir işim nedeni ile Ankara’da idim, işim bitince öğle sonu TBMM Meclisinde 2 Milletvekilimizi ziyaret ettim. Meclisin kapısından içeriye kadar inanın hiç yabancılık çekmedim. Kapıdan başladım içeriye kadar her yerde Aksaray Milletvekili aday adayları ile karşılaştım. Burada zannedersem bir 15 aday adayı ile tanışma imkânı buldum. Hatta bazılarını ilk defa burada gördüm eskiden tanıdıklarım vardı onlar bana tanıştırdı.

       Benim Ankara’da Sayın Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz Hanımefendi ile yaptığım televizyon söyleşisi ertesi günü yani Cuma günü İl Başkanı A. Kadir Karatay, Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz parti binasında aynı konuyu konuşacaklarını bildiğim için önceden verdiğim bir görüşme ve çekim için katılmayıp oraya gittim. Yoksa basın toplantısına katılmamamın başka hiç bir nedeni kesinlikle yok. Programı izleyenler konuya vakıf olduğumu göreceklerdir.

TBMM Meclisi parkına arabamı park ettim Ali Rıza Beyin şoförü Hacı kardeşimiz beni kamera ile içeriye makam aracı ile alacaktı onu beklerken. Bir baktım eski Belediye Başkanımız Nevzat Palta orada denk geldi, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak ile sohbet ediyor. Nevzat Bey beni görünce, “ Hayırdır Erdoğan senin ne işin var burada” dedi.

      Ben dururmuyum Fahri Başkan şahit bastım espriyi, “ siz ne arıyorsanız bende onu arıyorum, adaylık için nabız yoklamaya geldim. Adaylığın yolu nasıl olsa Ankara’dan geçiyor” dedim. Tabi bu arada gülmeler başladı, elbette ben hariç herkes orada bir yoklamada idi.

      Sonra Meclise geçtim önce Ali Rıza Beyi ziyaret ettim İlknur Hanım toplantıda imiş. Ali Rıza Beyin odasında tanımadığım ve sonradan öğrendiğim bazı aday adayları kendilerini ziyaret ediyorlardı. Sonra bazı Milletvekilleri derken bize ancak sıra geldi.

      Kendisi ile Tren yolu ile ilgili bir söyleşi yaptım ve seçim sonrası düşüncelerini sordum. Bana net söylemese de edindiğim intiba ise seçimden sonrada Ak Partinin kendisine bir görev vereceğini tahmin ediyorum. Tabi alternatif olarak da çocuklarının geleceği içinde bazı çalışmalar yaptığını biliyorum. Ama siyasetin dışında kalmayacağını kesin biliyorum.

       Buradaki görüşmemizden sonra İlknur Hanıma giderken koridorda bazı aday adayları ve Belediye Başkanları ile karşılaştım. Baktım Aksaray’da bir şey yok ama Ankara fıkır fıkır kaynıyor hem de bazı tanımadığımız simalarda aday adaylığı için hazırlanıyor. Bu arada bazı bürokratlar istifa gününe kadar yoklamalar yaptığını da söyleyebilirim.  Ben burada onların ismini yazmak istemiyorum belki aday adaylığı olmayabilir ifşa etmeyelim.

     İlknur Hanımın makamına indim kendileri henüz gelmemişti ama burada da bir yoğunluk ve kalabalık mevcuttu. Elbette burada da normal işi olanlar ile aday adaylığı düşünenler vardı. Tabi ben yine burada bir espri patlattım, neden İlknur Hanıma geldiniz o zaten aday adayı siz bu dönem aday adayı olamayacaklardan icazet alın. Kelin merhemi olsa kendi başına sürer dedim. Her iki vekilin Başkan olmaları nedeniyle bu dönem odaları fevkalade güzeldi.

      Kalabalıktan bekleme salonunda yer olmayınca ben odasına geçip otururdum. Danışmanı Fatma Hanım, Hanım hanımcık bir kardeşimiz bizi beklerken güzel ağırladı. Sonra İlknur Hanım geldi ve bizim başka yerde de işimiz olduğu için izin alıp özel görüşmemizi yaptıktan sonra kendisi ile bir söyleşi yaptım.

Söyleşinin iki nedeni vardı birisi son günlerde polemik konusu yapılan Hastane konusu, biriside özel bir soru idi. Özel soruya gelecek olursak İlknur Hanım bu dönem Aksaray’dan değil Ankara’dan aday yapılacak dedikoduları idi, kendisi buna net cevap verdi.

      “ ben Aksaray Milletvekiliyim her şeyimAksaray’da Ak Parti kurulalı da içerisindeyim. Aday adaylığını başka yerden değil Aksaray’dan düşünüyorum, bunlar maksatlı çıkarılan dedikodular. Kızım bile Milletvekili iken Aksaray’da ilköğretimi bitirdi, evim her şeyim orada. Ben Aksaray’da doğdum buraya hizmet ediyorum ve buraya tekrar görev verilirse hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

      Ben buradan Genel Merkezdeki görüşmelerime geçerken yine koridorlarda ve çıkışlarda tanıdık aday adayları ile karşılaştım. 10 Şubattan sonra herhalde Aksaray’da yavaş yavaş siyaset takırtıları ile sesler çıkacak. Genel Merkezdeki görüşmelerimden sonra Ankara’dan ayrıldım. Genel Merkezde ne görüştün denirse oda bende kalsın ama kesin olarak aday falan değilim. Herhalde benimde burada üst görevde dostlarım ve tanıdıklarım var.

      Son olarak şunu da söyleyim giderayak ilimiz siyasilerinden biri ve bir seçilmişin Güneş Enerjisi ile ilgili ileriye dönük elde ettikleri rantları biliyordum Ankara’da bunu pekiştirdim. Adaylık süreci başlasın birisi zaten aday olamayacak ama aday adayı olanlar olursa bunları kesin gündeme getireceğim. Onlarda temiz siyaset adına yaptıklarının hesabını verecekler.