-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Başkanlar konseyini görmezlikten gelmek

29 Kasım 2022 - 16:44

Geçtiğimiz hafta sonu iki gün süre ile ilimize 81 ilin gazete ve Televizyon sahipleri gelerek Başkanlar Konseyi toplantısı ve gezisini gerçekleştirdiler. Gazeteciler Federasyonu Genel başkanından tutun 81 ilin belli başlı medya mensupları ilimize gelip gezi ve incelemeleri yaparak ilimizle ilgili bilgi almaya çalıştılar. Bu kadar kişiyi ağırlayıp misafir etmek kolay değil. Efendim bu işi falan yapmış veya fişman yapış hiç önemli değil. Önemli olan böyle bir etkinliği ilimizde gerçekleştirmek kolay olmasa gerek.

İlimize 81 ilin gazetecisi ve Televizyoncusu gelecek ve Valilik ve Belediye görmezlikten gelecek. Kusura bakmayın Vali Beyin bir çok çalışmalarını tasvip eder överiz. Ama bu tür olayda hiç bir şekilde kendisini desteklemeyiz böyle biline. Çünkü vali beyi yanlış yönlendirip bilgi verlmiştir.

Aksaray’da gazetecileri birbirine düşürerek onların aralarının açılmasını sağlamak kimseye bir yarar sağlamaz. Efendim A. Kadir Ay beyi seversiniz sevmezsiniz. Benimde sevmediğim huyları var, ama yaptığı iş Aksaray için yararlı bir iş.

Ben rahatsızlığım nedeni ile uzun zamandır toplantı ve davetlere katılamadığım için akşam yapılan toplantıya katıldım. Sağlığımızda İnşallah güzel gelişmeler oldu bundan sonra katılacağım. Bu toplantının akşam programına katıldım ve adam gibi adam belli yaşlarda bu mesleğe emek vermiş meslektaşlarla tanıştım.

Akşam bir çoğu ile bire bir konuşma ve sohbet etme imkanı buldum. Vali Bey bir sefer olsun gelen misafirlerle beraber olup ilgilense ne olurdu? Onlara Aksaray’dan bahsetse fenamı olurdu? Belediye başkanı Evren Dinçer görüşse ne olurdu?

Efendim A. Kadir Ay ile ilişkileri iyi olmayan gazeteciler var biz gidersek diğer gazeteciler bizi yanlış anlarlar diye gitmediyseniz çok büyük bir yanlış yapmışsınızdır. Sizler şehrin idarecisisiniz ilimiz için yapılan her güzel işlere katılıp bulunmanız gerekir.

Siz kişilere değil yapılan işe bakacaksınız, yapılan iş güzelse hiç kaçırmayacaksınız. Buraya gelenler illerine döndüklerinde Aksaray ile ilgili bir şeyler yazıp çizecekler. Aksaray ile ilgili olumsuz şeyler yazdıklarında mutlu mu olacaksınız?

Aksaray’ı tanıtmak için üç beş öğrenciyi gezdiren Sayın vali Hamza Aydoğdu ve Belediye başkanı Dinçer neden bu tür etkinliği kaçırırlar. Kişilere göre iş yapılmaz zaten Dinçer'i anlarım o yapabilir ama sayın valinin yapmasına çok şaşırdım.

Ihlara bölgesine gidip eski Milletvekilimiz Ahmet Yaşar gelen misafirleri ağırlıyor ve hatta 2 gün her şeyi ile misafirim olun diye Zığa Kaplıcalarında misafir ediyor. Ama maalesef ilin en üst düzey yetkilileri ilgilenmiyor ve nasılsınız bile demiyor ben buna takıldım.
Takip ettim gelen misafirler illerine gittiklerinde Aksaray ile ilgili güzel şeyler yazıp çizmişler. Daha güzel bir organize ve karşılama olsa idi ilimizle ilgili fevkalade şeyler yazıp zikretmezlermiydi? Fevkalade yazıp çizebilirlerdi.

İlimizle ilgili basılmış basın yayın organları verilse daha güzel olmazmıydı? Bu alacakları broşürlerden daha fazla yararlanarak ilimiz hakkında bilgi sahipleri olurlardı. Belki daha farklı ilimizle ilgili değerlendirme yaparlardı.

Ben akşam şöyle baktım gelen meslektaşlarımız belli yaşın insanları ve mesleklerinde başarılı olmuş arkadaşlardı. Hepsi ağır oturak ve işini severek yapan kişilerdi. Bu organize her şeye rağmen organize eden A. Kadir Ay’da tebrik ediyorum.
 

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • abdulkadir ay
    3 hafta önce
    Teşekkür ederim Erdoğan bey bu bizim söylemek isteyipte , söyleyemediğimiz tüm cümleleri dile getirmişsiniz, ümit ederim bundan ders çıkarılır başta meslektaşlar olmak üzere yöneticiler ve siyasiler gelen gideni misafir gözüyle görürler zatıalinizin geceye katılarak şereflendirmesi ayrıca bir güzelliktir
  • abdulkadir ay
    1 yıl önce
    kalemine sağlık teşekkür ederim,