-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Siyaset bir inanç değil

27 Ocak 2015 - 15:32

Yazımın başlığında ifade ettiğim gibi siyaset ne bir inanç ve nede bir dini kurumdur. Siyaset bir yönetim biçimidir, siyaset vasıtası ile ülkede yaşayan insanların refahı, huzuru, inancı ve dini hizmetine hizmet etmek için bir araçtır. Bu aracı halkın takdirini sunup kazanan hangi siyasi parti olursa olsun vatandaştan yetki alır ve ona göre yönetir. Vatandaş beğenmiyorsa bir başka seçimde bu yetkiyi başka bir siyasi kuruluşa verebilir. Siyaseti bir inanç gibi görmek ise akla ziyan ve yanlış bir düşüncedir.

Dolayısı ile siyaseti kin ve husumete dönüştürmek akıl işi değildir. İnsanlar siyasi düşüncesinden dolayı hiçbir şekilde birbirini kırmamalı ve üzmemeli. Bugün bir başka partide ayrı ayrı düşüncede iken zaman oluyor bir bakmışınız yarın aynı siyasi düşüncede birleşiyorsunuz ve omuz omuza yürüyorsunuz. Siyasi düşünceye göre insanlar birbirlerini yargılamamalı. Eğer ahlaki zafiyeti olan birisi sizin partide ise kötü bizde ise iyi görülmemeli.

Gelelim asıl anlatmak istediğim konuya, siyaset bir hizmet aracı ise bunu kim yaparsa ya da hangi parti yaparsa yapsın. Vatandaşın ve ülke insanın hayrına ise alkışlamak lazım, bunu ben değil başkası yapıyor diye eleştirip tu kaka yapmamalıyız.

Yıllardır yok yük treni idi yok hızlı trendi gibi bir sevda misali bunları hasretle beklerdik. Emeği geçenlerden Allah Razı olsun, er veya geç bu proje hayata geçirildi, yani dönüşü olmayan bir yola girildi. Milletvekili Sayın Ali Rıza Alaboyun bu konuda yaptığı açıklamada dönüşü olmayan bir şekilde projenin kesinleştiğini açıkladı.

Efendim Resmi Gazetenin neresinde bize göstersinler bizi avutmasınlar, herhalde torunlarımız görür gibi beyanatlarla kafa karıştırmanın bir mantığı yok. Resmi Gazetede yayınlanan proje Mühendis ve fizibilite çalışması projesi imiş, gerçek proje yokmuş gibi eleştiriler hiçte hoş değil diye düşünüyorum.

Bir inşaat yapıyorsunuz 2 yılda bitiremezken iki yılda hızlı tren beklemek elbette hayalciliktir. Bunun geçiş yerleri, altyapısı, istimlaki ve tünelleri gibi birçok çalışması olan bir tren yolunun yapılışını 2 yıl içinde bitirmek elbette hayalcilik olur. Ben görmezmişim, dedemde, babamda şehre kamyon kasasında gelirdi taksiyi hiç görmediler. Ben görmezsem torunlarım görsün zararı nedir? Bunlar biraz hazımsızlık muhalefeti olsa gerek. 

Hastane meselesine gelince, Milletvekili Sayın İlknur İnceöz Hanımefendi benim en az 4 programında konuyu dile getirdi. Sağlık Bakanı konu ile ilgili ilimizde açıklamalar yaptı. Konuyla yakından ilgim olduğu ve programlar yaptığım için detaylı şekilde meseleden bilgim var. Önce Hastane 400 yataklı idi, sonra gelecek düşünüldüğü için 600 yataklıya çıkarıldı. Ancak 400 yataklı proje ihaleye çıktığı için ihalesi hazır hale getirildi. Çeşitli sebeplerden dolayı ihale ertelendi buda üstlenici firmanın durumundan kaynaklandı.

400 yataklı hastaneye 200 yatak daha ilave edilince projesi yeniden hayata geçirilmesi gerektiği için Sayın Sağlık Bakanı ilimize geldiğinde mevcut Hastanemizin durumunu görünce, “hazır olan 400 yataklı Hastanenin bu bahar temelini atalım. 200 yatağı ise ilave proje ile tünel geçişle mevcuda ekleriz, yoksa 200 ilave projeyi beklersek gecikme meydana gelir” diyerek bahara temel atma durumu kesinleşti.

Bunu tartışmanın ne anlamı var anlamış değilim, mevcut hastanemiz 200 yataklı yapılacak ilave proje ile 600 yataklı olacak. Bu hizmet alkışlanması gerekirken eleştirerek bugüne kadar ne yaptılar demenin anlamı yok. Ben burada Milletvekilleri dört dörtlük demiyorum, elbette eksiklikleri olacak. Ama yapılanları siyaset adına eleştirmek siyaset değildir.

Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı henüz bir yılını doldurmamışken acımasızca eleştirmek ne derece doğru bunun kararını seçmene bırakıyorum. Bırakın daha adamın 4 yıldan fazla zamanı var, önümüzü bir görelim. Yok, heykel dikiyormuş, yok yapılanları yıkıyormuş gibi eleştiriler getirmek çok erken olsa gerek. Heykel dediklerimiz Aksaray’la özdeşleşmiş ve bizim ilimiz büyükleridir. Hangimiz bir başka ile gittiğimizde bu tür figürlere bakıp önünde resim çektirmiyoruz? Ben ne zaman Manisa’ya gitsem gelirken Nasrettin Hoca figürleri önünde resimler çektiriyorum.

Muhalefet partileri üzümde çöp aramak yerine bana göre yol gösterici olmalı. Varsa eksiklikler daha iyi alternatif projelerle yön yöntem vermeli. Her yapılan hizmete karşı çıkmak muhalefet değildir, kavgacı ve çekişmeci siyaseti artık halkımız kabul etmiyor ve tepki gösteriyor. Yapılan güzel hizmetlere doğru, yanlışlara da alternatifler sunarsanız halk sizi daha iyi takdir eder. Bu tür siyasi çekişmelerden hiçbir parti halktan pirim göremez.