-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Yazgı’dan 2014 değerlendirmesi

01 Ocak 2015 - 16:49

      Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Salı günü benim televizyon konuğumdu. Başkanlığa seçilişinin 9 ayı idi ama ben bunu 6 ay olarak değerlendiriyorum. Nedenine gelince Mart ayı zaten seçimle geçti ay sonu idi. İki ayda ancak hoş geldin beş gittinle geçer hiçbir iş yapamazsınız kaldı geriye 6 ay gibi bir zaman. Kendisi ile 2,5 saate yakın konuştuk, izleyicilerden gelen soruları cevapladı. Yani 2,5 saatin nasıl geçtiğini inanın anlayamadık.

     Yaptığı hizmetlerin yanında sosyal etkinlikler genelde ağırlıkta idi. Benim burada en çok hoşuma giden hizmetleri ise insana yapılan yatırımlardan üç tanesi idi. Bunların başında Emekliler dinlenme çay evi, Somuncu baba sofrası ve Ak Mekli kadınlar için yapılan el emeği göz nuru yeni yerdi.

      Ben hizmetlerinden ana başlıklarla yazacak olursam şunları söyleyebilirim. Burada tamamına detaylı yer vermem zaten mümkün değil.

       Yeni logo değişimi, 25 mahallede mahalle meclisleri, Ramazan ayı boyunca her mahallede iftar sofraları, Ramazan sokağı, her gece Ramazan etkinlikleri, Belediye binasının girişinde düzenleme, Belediye Meclis salonunun düzenlenmesi, suyla ilgili ciddi çalışmalar ve 6 kuyunun açılarak hazır hale getirilmesi, ishale hattı, kanalizasyonla ilgili 9 bin 302 metre Kanalizasyon hattı, 25 mahalleye 150 bin ton asfalt. Bunların ekserisi kenar mahalleler, Ulaşımda mastır planı, yol genişletme çalışmaları, belediye önü, valilik karşısı, sanayi girişi, Kurtuluş, laleli, Hürriyet mahalleleri gibi yolların genişletilip açılması.

       Yeni indi bindi durak noktaları, muhtar evleri, yolcu otobüslerinin yenilenmesi, Kılıçaslan parkı 2 etap çalışması, TOKİ bölgesine yeni park alanı çalışması, Kılıçaslan parkına çocuklar için masal oyunları, 100 yeni park alanı ihalesi, şehrin belli yerlerine Aksaray’ın önde gelen büyüklerinin simgeleri Somuncu baba ve 2 Kılıçaslan gibi, Saat kulesi. Ihlara Aksaray Turizm festivalinde ilk defa Filim festivali ve ardından ilimizde çekilen 4 tane filim ve birisi Somuncu baba Aşkın Sırrı filmi. Hasandağı Yamaç paraşütü, Fotoğraf yarışması, Feshane tanıtım günleri, 18 madde ile 2800 kişinin tapusunun verilmesi, Beyaz Masa, 24 saatte işyeri ruhsatı verilmesi, engellilere indirimli su ve yaşlılara ulaşım kolaylığı.

     Pazar pazarının çevresinin kapatılması, 4 yeni eczane yeri, kavşak ve kaldırım çalışmaları. Entegre et tesislerinin yenilenmesi, taziye çadırı, Kent meydanına Bel Net, Kadın Koordinasyon merkezi, Günebakan projesi, Ambalaj atıklarının kaynağında toplanması, sokak hayvanlarının toplanması için barınak, dekoratif aydınlatma, gezi programları. Proje yarışması sitesi, gençler için spor alanları gibi birçok hizmetleri gündeme getirmiştir. Ben burada belki unutmuş olduğum başka hizmetlerde vardır.

        Beğendiğim üç hizmete gelince ilki emekli ve yaşlılarımız için dinlenmesi için çay bahçesi. Burada oturup dinlenecek yaşlılarımıza ne verir ne yaparsanız yapın bu kadar onları mutlu edecek bir hizmet veremezdiniz. Hatta bir gün bana burada bir tanıdık şunu söyledi; “ Başkan Yazgı bana bir apartman bağışlasa idi bu kadar mutlu olmazdım. Evde hanımla dövüşüyorum, gelinle oturuyorum oda gözüme bakıyor dışarı gitsin diye. Kahveye gidemiyorum, bu yaştan sonra yazın sıcaktan kışın yağışta kalmaktan kurtulurken evden kaçıp oturacak bir yerimiz oldu. Allah Yazgının anasını babasını nur içinde yatırsın” dedi.

       Somuncu baba sofrası ise hem ekonomik hem de inanın ender temiz Yerlerden birisi olmuş. Belediyeler genel olarak işletme işletmezler ama burası bu şekilde devam ederse örnek yer olur. Kazanç düşünülmeden ekonomik yemeklerinde verilmesi çok nefis. Burasını herkese tavsiye ederim, ziyarete gelenler içinde takdir edilecek bir yer olmuş.

      Birde Ak Mek Sanat Atölyesi Kültür Park içindeki 2 kata açılmış. Ben ağabeyimin umre ziyaretine gitmesi nedeni ile onu yolcu ettiğimden açılışına katılamadım. Daha sonra gezip görme imkânı buldum. Gerçekten çok nefis bir yer olmuş ve hanımların el emeği göz nurlarını sergileyeceği de bir yer. Burada ortaya çıkan eserler hediyelik olarak alınabilecek bir yer haline gelmiştir.

      Bugün sizlere Başkan Yazgı ile yaptığım 2,5 saatlik söyleşiden notlar yazmaya çalıştım. Kış sezonunda ise yeni projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bakalım gelecek yaza neler göreceğiz.