-

Aksaray'da 5.engelliler Zirvesi büyük coşkuyla gerçekleşti

Aksaray Valiliği Aksaray Belediyesi Aksaray çalışma ve işkurumu il müdürlüğü iş birlikteliğinde engelli dernekleri ve platformların katılımları ile 5 engelliler Zirvesi ve dağıtım töreni gerçekleşti.

Aksaray'da 5.engelliler Zirvesi büyük coşkuyla gerçekleşti
31 Mayıs 2019 - 15:58


Aksaray Valiliği Aksaray Belediyesi Aksaray çalışma ve işkurumu il müdürlüğü iş birlikteliğinde engelli dernekleri ve platformların katılımları ile 5 engelliler Zirvesi ve dağıtım töreni gerçekleşti.

Iftar programında bir araya gelen işitme engelli görme engelli bedensel engelli zihinsel engelli engelli başarılı Sporcular girişimci engelliler olmak üzere yaklaşık 750 kişinin katıldığı iftar programı engellileri ve engelli ailelerinin bir araya getirdi.

Iftar öncesi İŞKUR tarafından düzenlenen engelli çocukların lunaparkta doyasıya eğlendigi programın ardından gerçekleşen engelliler zirvesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde ilimizde Aksaray Valiliği öncülüğünde yürütülen ıfır atık projesi kapsamında İŞKUR tarafından düzenlenen engelli ve engelli annelerinden oluşan bez çanta sergisi açılışı gerçekleşti.açılışa Aksaray Valisi Ali mantı Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer saray çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş engelli dernekleri il protokolü yoğun ilgi gösterdi.

Ayrıca program kapsamında engelli çocukların sema gösterisi ile engelli Mehter Takımı icrası engelli vatandaşlarımıza girişimcilik sertifika töreni başarılı engelli sporculara belge töreni takdim edildi. 104 engelli girişimcinin bir araya geldiği programda Yeni dönemde 50.000 TL'ye kadar hibe çeki kazanan 10 engelli vatandaşa hediye çekleri takdim edildi.

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Mahmut Akkuş aktif işgücü programları mısın öznesi her zaman engelli vatandaşlarımız olmuştur bilhassa son 3 dönemde 104 engelli ve eski hükümlü vatandaşımız 50 bin TL'ye kadar hibe desteği alarak farklı sektörlerde kendi işlerini kurarak kendi işlerini patronu olmuşlardır Artık iş arayan değil iş veren engellilerin sayısının artırılmasını hedefliyoruz. Aktif işgücü programlarında hiç bir kota koymadan önceliğimiz engelli vatandaşlarımıza olmuştur Bu doğrultuda son dönemde işbaşı eğitim programı toplum yararına programı istihdam garantili meslek edindirme kursları uygulamalı girişimcilik eğitimleri başta olmak üzere binin üzerinde engelli vatandaşımız bu programlardan faydalanmışlardır. Bugün gerçekleşen 15 engelliler zirvesinde artık geleneksel hale geldi yine ve bir engelliler zirvesinde belirlenen hedeflerin tek tek gerçekleştiğini görüyoruz aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan her zaman engellilerin istihdamı mesleki deneyim kazanması girişimci yönlerinin arttırılması işgücü piyasasında belirgin bir şekilde yer alması için çok sayıda Kanuni düzenlemeye imza attı ve her zaman engelli Vatandaşlarımızın yanında oldu bugün bu motivasyonla engelli girişimcilerimiz e hibe çeklerini ve çeşitli branşlarda mesleki deneyim kazandıkları kursların sertifikalarını dağıtıyoruz hayırlı olmasını temenni ediyoruz Bugün en önemli kazanım engelli bireylerin ve kıymetli ailelerinin Aynı Çatı Altında Bir kez daha buluşmasıdır en büyük engel sevgisizliktir dedi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer ise konuşmasında Aksaray çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz programda görüyoruz ki tüm engelli grupları bu salonda. Bizler de her zaman engelli Vatandaşlarımızın yanındayız kurum ve kuruluşlarımıza iş birlikteliği içerisinde engellilerimizin lehine gerçekleşecek her türlü çalışmada yer almaya gayret göstereceğiz dedi.

Aksaray valisi Ali mantı konuşmasında bugün bu anlamlı etkinlikte engelli vatandaşlarımız ve kıymetli aileleri ile bir arada bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum Aksaray ilimizde engelliler lehine özel çalışmalar gerçekleşiyor bu vesileyle İşkur İl müdürlüğümüzü tebrik ediyorum engelli Vatandaşlarımızın sorunları bizim sorunumuz dur bu açıdan engelli Vatandaşlarımızın kamusal hizmetlerden daha etkin bir şekilde istifadesi noktasında herkesin daha fazla hassasiyet göstereceğini inancım tamdır şimdiden herkesin ramazan bayramını tebrik ediyorum dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum