-

AKSARAY'DA "ANNE SÜTÜ, BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI" EĞİTİMİ

Ülkemizde çocuklara yönelik birçok koruyucu ve geliştirici etkinlik yürütülmektedir. Sağlık alanındaki etkinlikler de temel olarak Sağlık Bakanlığı bünyesinde ve/veya eşgüdümünde gerçekleştirilmektedir.

AKSARAY'DA "ANNE SÜTÜ, BEBEK VE ÇOCUK SAĞLIĞI" EĞİTİMİ
23 Mayıs 2019 - 13:44
Ülkemizde çocuklara yönelik birçok koruyucu ve geliştirici etkinlik yürütülmektedir. Sağlık alanındaki etkinlikler de temel olarak Sağlık Bakanlığı bünyesinde ve/veya eşgüdümünde gerçekleştirilmektedir. Yürütülen birçok program ve projenin ortak hedefi sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi olmuştur.

Söz konusu programlardan biri de bebek ve çocuk sağlığına yönelik olarak hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” programıdır. Program kapsamında hastaneler “Başarılı Emzirmede On Adım” ve  "Bebek Formüllerinin Pazarlanmasına Dair Uluslararası Yasa" çerçevesinde değerlendirilerek, başarılı uygulamalar yapan hastaneler “Bebek Dostu Hastane” unvanı ile ödüllendirilmektedir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum