-

AKSARAY DİKMEN KÖYÜNÜN TERFİLİ İSALE HATTI YENİLENDİ

Aksaray İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince, Merkez ilçemize bağlı Dikmen Köyünde bulunan, 5925 metrelik içme suyu terfili isale hattı kullanım ömrünü doldurması nedeni ile yenilendi.

AKSARAY DİKMEN KÖYÜNÜN TERFİLİ İSALE HATTI YENİLENDİ
13 Ocak 2020 - 14:48
Aksaray İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince, Merkez ilçemize bağlı Dikmen Köyünde bulunan, 5925 metrelik içme suyu terfili isale hattı kullanım ömrünü doldurması nedeni ile yenilendi. Polietilen Boruların (PE) kullanıldığı altyapı yenileme çalışması kapsamında, mevcut kullanımda olan terfi binasına bakım onarım yapılarak, köy halkının daha hijyenik şartlarda içme suyu kullanması sağlandı.  

Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan ALTUNDAĞ yaptığı açıklamada, "köylerimizin su sorunu yaşamaması, bölge halkının daha temiz ve kaliteli içme suyuna sahip olması için başlatılan çalışmalarla, köylerin su ihtiyacını uzun vadede çözüme kavuşturmanın gayretindeyiz. Dikmen Köyümüzde mevcut bulunan terfili isale hattına ait boruların kullanım ömrünü doldurmasından dolayı mevcut kullanımda olan boruları 100 yıl ömürlü PE borularla değiştirdik. Köyün şebekesine ait terfi binasının bakım ve onarımı yapılarak köy halkının hizmetine sunulmuştur". dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum