-

AKSARAY TİCARET BORSASI VE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ PROTOKOL İMZALADI

Aksaray Ticaret Borsası Aratol ve Eşmekaya Lisanslı depolarında Mısır Kurutma Tesisleri faaliyete geçti.

AKSARAY TİCARET BORSASI VE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ PROTOKOL İMZALADI
07 Kasım 2019 - 09:20
Tarım ve Orman il Müdürlüğü ile Aksaray Ticaret Borsası arasında imzalanan protokolle Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne ait olan Mısır Kurutma Tesisi Aksaray Ticaret Borsasına devredilerek Aksaray Ticaret Borsası Aratol Lisanslı Depo Tesislerinde hizmet vermeye başladı.

Yapılan devir teslim törenine Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü  Enver Köylü, Çayır Mera  ve Yem Şube MüdürüÇapan Dede Akbulut, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube MüdürErtuğrul Tekcan, Aksaray Orman İşletme Müdürü Mustafa Uygun ve Aksaray Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nurettin Yapılcan Katıldı.

 

Konu ile alakalı açıklamada bulunan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray adına önemli bir projeye imza attıklarını ifade ederek “ Aksaray Ticaret Borsası Aratol ve Eşmekaya Kasabasında Lisanslı Depoculuk faaliyetlerine başlamıştı. Harman sezonunda arpa ve buğday alımlarını gerçekleştirdi. Şimdi iste üreticilerimizin en önemli yem ihtiyacı olan mısır alımlarına devam etmektedir. Eşmekaya tesisimizde mısır kurutma tesisi vardı fakat Aratol tesisimizde yoktu. Bu gün itibari ile Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz protokol ile  Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne ait Aratolda bulunan mısır kurutma tesisini faaliyete geçirmiş olduk. Ben tarım ve hayvancılığa verdikleri değerden, her yaptığımız projede bizlere yardımcı olduğundan dolayı Tarım ve Orman İl Müdürümüz Bülent Saklav’a çok teşekkür ediyorum. bu protokolün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ise “Aksaray Ticaret Borsamızın Başarılı Hizmetlerini desteklemek amacı ile müdürlüğümüze ait olan kurutma tesisimizi Aksaray Ticaret Borsamıza devir ettik. Amacımız burada borsamızın yapmış olduğu başarılı projelere katkıda bulunmaktır. Kendilerine ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi

Yapılan protokol sonrası heyet, Aksaray Belediyesi ve Aksaray Ticaret Borsası işbirliği ile hayata geçirilecek olan besicilik alanında incelemede bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum