-

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ 14 YAŞINDA!

14 sene önce 17 Mart 2006 günü resmen kurulan Aksaray Üniversitesinin istikbali Tıp Fakültesine işlerlik kazandırılması, Tıp fakültesinin tamamlayıcısı konumunda olan Diş hekimliği fakültesinin açılması, Rektörlük makamı, özel kalemi ve halkla ilişkiler biriminin şehir meydanındaki tarihi binaların birisine taşınarak şehirle bütünleşmesinin sağlanması.

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ 14 YAŞINDA!
16 Mart 2020 - 04:16
14 sene önce 17 Mart 2006 günü resmen kurulan Aksaray Üniversitesinin istikbali Tıp Fakültesine işlerlik kazandırılması, Tıp fakültesinin tamamlayıcısı konumunda olan Diş hekimliği fakültesinin açılması, Rektörlük makamı, özel kalemi ve halkla ilişkiler biriminin şehir meydanındaki tarihi binaların birisine taşınarak şehirle bütünleşmesinin sağlanması.

* Aksaray’ın 1845-1920 ve 1933-89 yılları arasında toplam olarak 131 yıl süren iki ilçelik esareti boyunca araştırılmadığı için bilinmeyen yer altı ve üstü değerlerimizin ve tarihle kültürümüzün akademik olarak araştırılarak tespit edilmesi ve mevcut bilinenlerle, araştırmalar sonucunda ulaşılacak olanlardan ilimizye ülkemizin faydalanmasının sağlanmasında !!!

 

   2005 yılının 29 Ocak  günü başlayıp 30 Ocak sabahına kadar devam eden ve ilimizin o zamanki 4 milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, Ramazan Toprak ve Ahmet Yaşar’ın da içinde bulunduğu TBMM’sindeki çetin müzakerelerin ardından kabul edilen içinde ilimizin de bulunduğu 15 devlet üniversitesinin kurulmasını sağlayan kanunun Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edilmesinden  3 ay sonra  yeniden görüşülüp kabul edilerek resmi gazetede yayınlanan bu kanunla 14 yıl önce 17 Mart 2006 günü fiilen kurulan ve aradan geçen sürede hızla gelişen Aksaray Üniversitesinin istikbali şehirle bütünleşerek Tıp fakültesine işlerlik kazandırılması ,Diş hekimliği fakültesinin açılması, bilinmeyen yer altı ve üstü zenginliğimizin tamamının  akademik çalışmalarla bilinir hale getirilerek bunlardan ilimiz ve ülkemiz için azam şekilde faydalanılmasında.

    İlk kuruluş kanununun dönemin Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edilmesinden 3 ay sonra 14 yıl önce bugün (17 Mart 2006) da 2611 sayılı resmi gazetede yayınlanan kanunla resmi kuruluşu gerçekleşen üniversitemiz 1. Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam 2.Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar’ın kendi dönemlerindeki çalışmaları ve 3. Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin tarafından 1. ve 2. döneminde ivme kazanarak başta Tıp Fakültemizin kuruluşunun sağlanması olmak üzere elde edilen diğer büyük başarılarla bölgesinin parlayan yıldızı haline gelen üniversitemizin başarıları göğsümüzü kabartıyor. !!!

 EVRENSEL DÜŞÜNÜRKEN MAHALLİYİ GÖZETME SLOGANINI BENİMSEYEN ÜNİVERSİTEMİZİN TIP FAKÜLTESİNE İŞLERLEK KAZANDIRILMASI,DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN KURULMASI VE REKTÖRLÜK MAKAMININ TARİHİ BİNALARDAN BİRİNE ALINMASIYLA MAHALLİYLE KAYNAŞMASI SAĞLANIR!

  Sloganı “Evrensel Düşünen Mahalliyi Gözeten” olan 12 Fakülte, 3 Enstitü, 1 Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ve 17 Araştırma Merkezi ile ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde 23005 öğrencisiyle eğitim ve öğretime devam eden ASÜ’ nün  geldiği başarıyı tebrik eden hemşerilerimiz kurumun mahallini gözetmesinin filende gerçekleştirilmesini istiyorlar.

   Bu konuda Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Milletvekilleri İlknur İnceöz ve Cengiz Aydoğdu, Vali Ali Mantı ile Belediye Başkanı Evren Dinçer’le İGM başkanı Mehmet Tüzün başta olmak üzere ilimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odaları ve STK’larına  çağrıda bulundular.

   Hemşerilerimiz” Üniversitemizin milli ve milletler arası camiada elde ettiği başarılarının sürekli olarak ivme kazanarak devam etmesi için herkesin elinden gelen çabayı göstermesi bununla ilk önce üniversitemizin Tıp Fakültesinde okuyan öğrencilerin eğitimlerine en kısa zamanda Aksaray’da devam etmelerinin sağlanması.

   Tıp Fakültemizle birlikte sağlıkta tamamlayıcı etkiyi yapacak olan ve açılması için karar alınan Diş hekimliği Fakültesi de en kısa zamanda eğitime açılmalı.

   Üniversitemizin sloganındaki mahallini gözetmesinin de fiilen gerçekleşebilmesi için öncelikle Vali Hüseyin Avni Coş tarafından 2003 yılında düşünülen Rektörlük makamı ile özel kalemi ve halkla ilişkilerinin 15 Temmuz Milli İrade Meydanındaki tarihi binalardan birine taşınmasıyla öncelikle şehir içinde bilinir hale gelmesinin sağlanması.

   1845-1920 ve 1933-1989 yılları arasında toplam olarak 131 yıl süren iki ilçelik döneminde araştırılmadığı için bilinmeyen yer altı ve üstü değerlerimizle, tarihimiz ve kültürümüzün üniversitemizin eğitim-öğretim, araştırma ve bilimsel faaliyetlerinde tam zamanlı olarak görev yapan deneyimli ve dinamik olmalarının yanında mesleklerinde yetkinde olan 798 öğretim elemanı ve 317 idari personeli tarafından  araştırılarak bilinmesini sağlamaları ve  öğrenilenlerin ilimiz ile ülkemiz ekonomisiyle  tarih ve kültürü için kullanılmasını sağlasınlar.” dediler. (Haber, araştırma belge, bilgi ve fotoğraflar Ali Genç.)

YORUMLAR

  • 0 Yorum