-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Ak Parti kongreleri stresli

12 Kasım 2014 - 21:45

Geçtiğimiz hafta sonu Ak Parti Aksaray ilçe kongrelerinden Ağaçören, Sarıyahşi ve Ortaköy kongrelerini takip ettim. Kongrelerde 29 Mart 2014 mahalli seçimlerinin sancılarının hala devam ettiği görülmektedir. Mesela Milletvekili Ruhi Açıkgöz Ağaçören ve Sarıyahşi kongrelerine katılmadı. Katılsa ne olurdu hiçbir şey olmazdı, aksine bir yumuşama olurdu. Hani Ruhi Açıkgözün çevresindeki arkadaşlar birlikten beraberlikten dem vuruyorlar ya nerede peki bu birlik beraberlik?

      2015 Haziran Milletvekili seçimlerinde tahminime göre 100 üzerinde aday adayı olacağa benziyor. Aday adayları arasında rekabet şimdiden başlamışa benziyor.  Rekabet tatlı bir rekabet olmalı ve linç politikası yapılmamalı.

      Benimde aday olduğum ve sıralamada iken iftira dolu sözler ve hatta Ak Partinin aleyhinde olduğum bile Genel Merkeze söylenerek Milletvekilliğinden istifa tehdidi ile sıralamadan çıkarıldığımı hepiniz biliyorsunuz. Basit bir konuda iftiralar havada uçuşurken umarım bunca adayın yarışacağı seçimde belden aşağı siyaset yapılmaz.

 Siyaset bir kan davası değil demokratik bir yarış iken, bunu kan davası haline getirenler utanmalı. İnsanlara iftira atar, hakaret ederseniz siyaset kan davası haline gelir. Efendim ben daha iyi yaparım bu işi başarırım diyerek yeteneklerinizi ortaya koymalısınız. Başkalarına kara yağlarsanız siyaset kan davasına dönüşür.

      Efendim biz birlik beraberlikten yanayız lafını söyleyip de tam bir fitnecilik yapanları çok iyi biliyorum. İnsanların sözü ile özü bir olmalıdır, birde adam gibi duruşu olmalı.

     2011 seçimlerinde İlknur Hanım çıkmasın düşüncesinde olan partilileri biliyorum. Bizim adam veya ben aday olamadım diye ters çalışanları biliyorum. Hatta aday adayı olup da seçimde hiç görünmeyen insanları biliyorum.

       Onun için Ortaköy kongresinde bu konulara parmak basan Sayın Ali Rıza Alaboyunun şu cümleleri çok enteresandı.

     “ burada çok aday adayı arkadaşlarımızı görüyorum. Bir ağabey olarak onlara seslenmek istiyorum, bizim son dönemimiz. 2011 seçimlerinde linç siyaseti yapıldı, bizi linç ederek üzerimizden siyaset yapmaya çalışanlar oldu. Bize atılan iftira ve karalamaları silmek için uzun zaman uğraş verdik. Aynı politika yaşanmamalı, kirli siyasetten uzak durulmalı.

     Bizim aleyhimizde konuşarak bizi kötüleyerek pirim yapamazsınız. Bunlar kulağımıza geliyor, bizi sevebilir, sevmeyebilirsiniz de. Ancak bizim aleyhimizde konuşarak, bizi kötüleyerek pirim yapamazsınız” dedi.

      Yine Ortaköy’den geçecek otoyola değinirken de yolların açılmaması nedeni ile projesi onaylanan yolun yapılamadığını, bununda sorumlusunun mevcut Belediye Başkanı Ütükün olduğunu söyledi.

      Milletvekili İlknur İnceöz Hanımefendiyi artık listede olmaz, Milletvekillerinin tamamı değişir düşüncesinde olanlar yanıldıklarını görecekler. Her geçen gün partide yerini sağlamlaştıran bir İnceöz bana göre son komisyon Başkanlığı ile yerini garantilemiş durumdadır. Bunu böyle görmek istemeyenlere de saygı duyarım.

      İlçe kongrelerinde konuşma yapan Sayın Ahmet Yaşarın hala politikayı öğrenemediğini gördüm. Her kongrede bir yerlere mesaj vererek pasifize etme düşüncesi bence yanlış. Yanlış ata oynayarak ölüye mesaj verdiğini gördüm, bence diriye verse daha iyi olur.

      Görünen o ki şimdiden yarışların başladığı ve aday adaylarının görücüye çıktıklarını görmeye başladık. Mahalli seçimlerde görünmeyenlerde adaylık yarışına girmişler. Hatta Belediye Başkanı Sayın Yazgıya muhalefet eden bazı kişilerinde yarışa başladığını gördüm. Hani particilik vefa işi idi, dün vefa etmedikleri de şimdi onlara vefa etmeyecek.

     Bu kadar fazla adaylar arasından nihayetinde 3 kişi aday olup yarışa girecekler. Umarın aday olamayanlar geçmişteki gibi ben olmazsam gerisi tufan diye yanlış çalışmaz. Madem siyaset uzun soluklu bir yarış, yarının hesabını da düşünmek lazım. Seçimden seçime ortaya çıkmakta farklı bir siyaset anlayışı. Görünen o ki il ve ilçe seçimleri Milletvekili hesabı düşüncesi ile yoğun geçiyor. Genel Merkez nezdinde yapılan girişimler ne kadar geçerli olacak onu göreceğiz. Ama teşkilat seçimleri bildiğim kadarı ile sürprizlere gebe gibi.