-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Ak Partiden eleştirilere cevap

21 Nisan 2015 - 16:32

Pazartesi günü Ak Parti İl Başkanı Sayın A. Kadir Karatay beraberinde Milletvekili adayları, ilçe Başkanı ve Gençlik kolları Başkanında hazır bulunduğu ortamda Somuncu Baba Sofrasında bir kahvaltı ile basınla buluştu. Karatay basın toplantısında Ak Partinin bugüne kadar Aksaray’a yaptığı hizmetleri anlatırken muhalefetin eleştirilerine de cevap verdi. Son dönemlerde Hastane, Tren yolu ve Havaalanı konularının eleştirilerine slayt gösterimi ile projeleri basın mensuplarına izleterek muhalefetin insanları yanlış bilgilendirdiğini ve bu gelecek hizmetleri istismar ettiğini anlattı.

      İl Başkanı Abdülkadir Karatay ve Milletvekili adayları İlknur İnceöz, Nevzat Palta, Hüseyin Hüyük, Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan İl Başkanı Karatay Ak Parti iktidarının Aksaray’a yaptığı icraatları anlatarak muhalefet partilerinin eleştirilerine cevap verdi.

     13 yılda Aksaray’a 3,3 Milyar TL yatırım yapıldığının altını çizen, İl Başkanı Abdülkadir Karatay yapılan bu yatırımların hepsinde milletvekillerinin emeği olduğunu vurguladı. Sadece teşvik yasasıyla birlikte hükümet yatırımlarına ek milyarlarca liralık özel sektör yatırımı geldiğini söyleyen Karatay “400 yataklı şehir hastanesinin ihalesi 14 Mayıs’ta yapılacak.

      Geçen yıl ihale yapıldı ama ihaleyi alan firmanın mali yetersizliğinden dolayı inşaat başlamadı. 300 dönüm arazi hastane için tahsis edildi, yatak kapasitesi hastane bittikten sonra artırılacak. 2004 yılında demiryolu için söz verdik. Akdeniz Karadeniz hattının planlaması hala devam ediyor. Ak Parti söz verdiği her projeyi gerçekleştirmiştir. Demiryolu biraz gecikti ama mutlaka yapılacak. Hem hızlı tren hem yük treni Aksaray’a gelecek.

       Bu gün OSB’de ki büyüklük ve potansiyelde 2004 yılına oranla yeterli durumda. 2004’ten sonra hızlı bir gelişme ile iyi bir potansiyelle yatırım Aksaray’a gelmiştir. Tıp Fakültesi Bakanlığı aldığı bir kararla 750 bin nüfusun altındaki şehirlere açılmıyor. Bizim önceliğimiz yeni hastanemiz tamamlandıktan sonra eğitim araştırma hastanesi yapmak ve tıp fakültesinin altyapısını oluşturmak. Devlet Hastanesi’ne anjiyo ünitesi, kalp merkezi ve çocuk yoğun bakım üniteleri kurulacak böylece il dışı sevkler azalacak. Belediye başkanımızla aramızda herhangi bir problem yok. SKM seçim çalışmalarının programını hazırlıyor, bütün arkadaşlarımız seçim çalışmalarına katılacaklar. Başkanımız geçtiğimiz günlerde 10 günlük bir Avrupa programıyla seçim çalışmalarını orada yürüttü” dedi.   

      Kendileri döneminde eğitimde 120 okul yapıldığını anlatan Karatay “bu hizmetler iki günde gelecek hizmetler değildir” dedi. Aksaray’a yapılan hizmetlerin sayısını ve anlatımının öyle kolay olmadığının altını çizen Karatay burada en çok muhalefetin eleştirdiği konulara cevap verdi.

     Burada anladığım önemli husus ise, Ak Parti hükümeti ile birlikte illere genel olarak bireysel hizmet yerine hükümet politikasının uygulandığını hatırlattı. Hükümetin nereye bir acil hizmet gerekiyorsa tek tek yapmak yerine genel olarak bütün illere hizmet götürdüğünü söyledi.

     Basın toplantısından sonra kendisi ile söyleşi yaptığım Milletvekili İlknur İnceöz ise; “ Duble yollar, Toki, Üniversite, sağlıktaki düzenlemeler, SGK emeklilikleri, sosyal güvenlik yasaları, dul ve malullere verilen sosyal haklar, bütün emekli ve çalışanların istediği yerde tedavi edilmeleri, teşvik yasası ile ilimize gelen bunca fabrika ile işsizliğin önüne geçilmesi gibi birçok hizmetleri hükümet olarak biz çıkardık. Memurlar maaşını alamaz durumunda iken İMF den gelecek para ile maaş ödenirken bugün IMF’ye borç verir hale geldik” dedi.

      Milletvekili Hüseyin Hüyük’te yaptığı açıklamada; “ yıllardır parasızlıktan yapılamayan Valilik binası, Kültür merkezi, Adliye binası, gibi birçok devlet kurumları Ak Parti hükümeti zamanında tamamlanarak hizmete girmiştir” dedi.

     Gördüğüm ve anlatılanlardan çıkardığım artık bireysel hizmet dönemini bittiğini ve hizmetlerin genel olarak yapıldığı vurgulanmıştır. Ayrıca seçim startı verilmesi ile seçimlere kadar güzel bir yarış izleyeceğiz tabi bize de bol malzeme çıkacak.