-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


“ Aksaraylılar beni aramasın”

01 Aralık 2014 - 17:09

Yazımın başlığının söz sahibi Aksaray’da üç dönem Milletvekilliği yapan bir vekilimize ait. Geçtiğimiz günlerde yazdığım bir yazı içinde de kullandığım bir cümle. Bu söze geleceğim, ancak Ak Partide Aksaray’a yön vermeye çalışan siyasetçimizde bu isim. Ak Parti İlçe ve Merkez ilçeleri seçimi tamamlandı. Kendilerine göre birinci raundu alan bu siyasetçimiz şimdi ikinci raunt için hazırlanıyor.

İl Başkanlığı konusunda Av. Sinan Özkan üzerinde mutabık kalındı. Hatta Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soyluya Ruhi Açıkgöz de dahil3 Milletvekili mutabık olduklarını söylediler.

Şimdi Aralık ayında yapılacak İl Başkanlığı seçimi için bu mutabıklığı yok saymaya çalışan Sayın Vekil Teşkilat Hüseyin Altınsoy’u istiyor diye Koordinatör Milletvekiline baskı yapmaya çalıştığı bilinmektedir. Hatta Aksaray’da birçok arkadaş İl Başkanlığı için aday olmak istiyor diye ikinci bir aday çıkarma hesabı yapıldığı anlaşılıyor.

      Hesap ve oynanan oyunları bilmeyen bazı arkadaşlarına aday ol teklifi götürülmektedir. Nedeni bunun önüne geçemiyoruz diyerek kendilerinin çıkaracağı adayı asker delegeye seçtirmek istemelerinden başka bir oyun olmasa gerek.

      Hüseyin Altınsoy eski Belediye Başkanı Nevzat Paltanın Başkan yardımcısı. Nevzat Beyde Ruhi Açıkgözün arkadaşı olması nedeni ile bütün tezgâhlar Nevzat Paltanın Milletvekili adayı olması üzerine kurulmaktadır. Yani Genel Merkez tarafından başarısız bulunularak aday gösterilmeyen Paltayı bu sefer Milletvekili adayı yapmak.

      Ruhi Beyin aramızdaki yazıştığımız mektupta bana yazdığı şu cümleleri sizlerle tekrar paylaşmakta fayda görüyorum:

        “Bana dost olmayacak hiç kimse ile derinlemesine bir ilişki kurmadım kurmayı da düşünmem, bana sürekli dost olanlar lazım, oy verenler yarın unutur gider.

İnşallah Aksaraylı hemşerilerim beni aramazlar, ben zaten onlarla yeterlice ilgilenemiyorum. Zira daha iyi siyasetçilere ve daha fazla hizmete layık olduklarına yürekten inanıyorum. Eksiğimiz çok ama hiç bir şey sahipsiz değil. Bize ne faydası oldu diye beni aramayacaklarını da biliyorum, aramalarını da istemiyorum, beni aramasınlar da.”

     Bana derinlemesine dost olmayan kimselerle dost olmam, bana oy verenler unutur gider. Sözleri çok anlamlı ve manalı bulunmaktadır. Peki, sizi buralara derinlemesine dost olduklarınızın oyumu getirdi? Bu cümleler size oy veren insanları hiçe saymak değilmidir?

       Zaten siziarayıp ta bulanda yok, Aksaray’a gelip halkın içine çıktığınızda yok. Koskoca Aksaray’ın %60 sizde vebali ve hakkı var. Bulunduğunuz makama gökten zembille inmediniz, sizi oraya bu millet getirdi. Beni aramasınlar derken zaten arasalarda bulamamaktadırlar.

      Kamuoyu yoklaması ile Aksaray’ı temsil ettiğiniz ile ilgili 100 kişi ile bir anket yapılsın Aksaray’ı temsil ve hakkını verdiğiniz konusunda 50 kişi evet desin ben bu mesleği bırakmaya söz veriyorum.

       Size oy veren insanları dost görmüyorsunuz, beni aramasınlar diyorsun. Ama her kongrede seçmeni hiçe sayarak derinlemesine dost olduğunuz insanları bir yerlerde muhafaza ediyorsunuz. Bütün huyları zatıâlinize benzeyen bir arkadaşınızı da dolaylı yollarla Milletvekili yapmaya çalışıyorsun. Evet, buradan yazıyorum bir Tayyip Erdoğan severi ve sevdalısı olarak kurduğu partiye kuruluşundan itibaren oy veriyorum. O derinlemesine arkadaşlarını getirdiğinde kimse kusura bakmasın benden artık oy yok. Benim gibi düşünen binlerce insanın olduğu da unutulmamalı.

      Bunu deneyin bakalım kaç Milletvekili çıkaracaksınız birlikte göreceğiz. Tayyip Erdoğan’ın tek başına tırnakları ile kazıyarak getirdiği bu partiyi yok etmeye kimsenin hakkı yok. Umarım bu yazımı Genel Merkez okuyup dikkate alacaktır Bu ne biçim oyun içinde oyun ve siyasi tezgâh anlamadım. İlçe Başkanlığı için uyum sağlar görünüp siyasi zaafı olanları aday çıkın diyerek kendi adayını belirlemeye çalışıyorsun.

      Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soyluya mutabakat sözünü ben vermedim. Veren sizlersiniz, o zaman verdiğiniz sözün arkasında durmanız gerekmez mi? . İlçe kongresinde bazı muhaliflerine samimiyet dersi verirken sen ne kadar samimisin söylermisin? Samimiyetiniz yukardaki satırlarınızda gizli değil mi?

 

Artık Aksaraylı seçmenler bazı konuları bilmesi gerektiğine inanıyorum. Kapalı kapılar arkasında dönen siyasi oyunlardan vatandaşlar bilgi sahibi olmalı. Her şeyin bir zamanı var, bunların yazılmasının da zamanın geldiğini düşünüyorum. Yeri geldikçe bazı gizli kalmış konuları yazmaya devam edeceğiz.