-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Alaboyun’a bomba sorular

06 Mayıs 2015 - 20:18

Salı günü Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun benim Kanal 68 televizyonunda GÜNCEL programımın konuğu idi. Programa bu sefer gazeteci arkadaşlarımı da davet ederek farklı bir program yapmayı düşündüm. Benim modoretörlüğüm de yapılan programda 4 gazeteci arkadaşlarımızla kendisine aklımıza gelen soruları sorduk. Aslında kendisi bize, “ aklınıza ne geliyorsa sınırsızca sorabilirsiniz” dedi. Hakikaten bizde aklımıza ne geldi ise sorduk ve çok keyifli bir program oldu. Umarım televizyon programlarına çıkan siyasetçiler bu tür programları benimserler.

Şunu sor bunu sor gibi sınırlı sorular yerine halkın istek ve talepleri çerçevesinde sorular sorulmalı. Sorulmalı ki sorulan sorular cevabını bulsun ve halkın kafasındaki istifhamlar gitsin. Eğer halkın konuştuğu sorular sorulup açıklanmazsa bu düşünceler kapalı kutuda kalıyor ve konuşulmaya devam ediyor.

Sokaktaki vatandaş şunu sormuyor mu: “ Milletvekilleri ne yaptı, Nevzat Paltayı neden aday yaptılar, neden yeni aday koymadılar?” gibi sorularla sık sık karşılaşmıyor muyuz? Bu soruların cevabını vermekten ya da muhatabına sormaktan neden kaçıyorsunuz?

İlk soru olarak ben bu soruyu Alaboyuna sordum, o da aslanlar gibi bu sorunun cevabını verdi, Milletvekilinin görevlerini ve neler yaptıklarını anlattı. Nevzat Beyle ilgili beli bir kesimin algı operasyonu yaptığını bunu muhalefetin malzeme yaptığını söyledi.

Mesela tren yolu ile ilgili sorumuzda ise bunun dönüşü olmadığını ve projesini buradan halka göstererek bunun dönüşü olmadığını vurguladı. Ama halkımıza öyle bir şey algılanıyor ki, tren hemen sabahleyin apartmanın önünde olsun binmelisiniz deniyor dedi.

Bir apartmanın bile bir yılda bitirilemediğini, teren yolunun öyle iki günde yapılacak bir proje olmadığını söyleyerek, bunun altyapısı, tünelleri ve birçok istimlakları gibi çalışmalar olduğunu söyledi.

Yine havaalanı ile ilgili en uygun projenin Hasandağı havaalanı projesi olduğunu söyledi. 45 dakikalık bir mesafede gidip gelinebilecek bir proje olduğunu söyledi. Ankara’da bile havaalanına 45 dakikada gidiyorsunuz dedi. Küçük illere yapılacak ve tek şehrin yararlanacağı bir havaalanın lüks olduğunu ve günde kaç uçak kalkıp ineceği çok önemli dedi.

Ben şahsen bu fikre katılıyorum neden derseniz, umreden dönüşte Nevşehir Havaalanına inecektik. Mekke’den İstanbul’a 4 saatte gelmişken, İstanbul’dan Nevşehir’e tam 9 saatte geldik. Nedeni gece indiğimiz İstanbul’dan Nevşehir’e ertesi günü öğleyin binebildik. 50 dakikalık yol için 9 saat havaalanında rezil olduk.

Karayolu ile gelse idik belki daha erken gelme şansımız vardı. Buraya bu kadar geç gelmemizin nedeni ise istediğimiz zaman uçak kalkmaması. Çünkü her gün buraya bir uçak insanın olmaması idi. Demek ki havaalanı yapmakla istediğin saat her yere uçamıyorsun. Sadece Nevşehir havaalanı İstanbul’a günlük iki sefer uçak kaldırıyor. Dolayısı ile birkaç şehrin yararlanması havaalanına ivme kazandırır diye düşünüyorum.

Tıp Fakültesi konusunda ise Niğde’nin aldığı bir Tıp Fakültesi yok. Bizim müracaatımız onlardan önce buda vatandaşı yanlış bilgilendirme, çıkmış bir karar yok. Bizim önceliğimiz onlardan öncedir dedi.

Yine hastane konusunda ise bu ayın içinde temeli atılacak ve Aksaray yeni hastanesine kavuşacak dedi.

Yurt içi ve yurt dışından gelen soruları hiç değiştirmeden sordum. Onlara da dobra dobra cevaplar verdi.

 Gelecekte Belediye Başkan adaylığı düşünüyormusun sorusuna ise, “ halkımız Haluk Başkanı seviyor ve bende kendisini başarılı buluyorum gayette iyi gidiyor. Ben başkanlık düşünse idim bana geçen dönem teklif edildi bunu ilk defa buradan açıklıyorum kabul etmedim” dedi.

 Çok büyük ilgi ile izlenen programda daha sorulacak sorular vardı, ama iki saatlik zaman yetmedi bir başka programda kendisini konuk etmek için programımızı tamamladık. Yani dobra dobra sorulara açık ve net cevaplar aldık.