-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Düğmeye basıldı

26 Eylül 2016 - 19:27

Dünkü yazımda Fetö ile ilgili yazdığım yazıda kollanılıp kollanmayanlar mı var demiştim. İstanbul Milletvekili Sayın Metin Külünk’ün açıklamalarını paylaşmıştım. Cumartesi günü haberlere bakarken iki önemli açıklama dikkatimi çekti. Birisi Ak Parti teşkilatlarından sorumlu Sayın Mustafa Ataş’ın açıklaması, diğeri ise mahalli idarelerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Sayın Hayatı Yazıcının açıklamaları idi. Bu açıklamalara bakınca Sayın Külünk’ün açıklamaları gerçeği yansıtıyor. Teşkilatlar içinde ve hatta başkan düzeyinde yöneticilerin Fetö mensubu olduğu tespit edilmiş vaziyettedir.

      Bende zaten bir önceki yazımda algı operasyonu ile başkalarını Fetöcü lanse ederek kendilerini gizlemeye çalışanların olduğunu ifade etmiştim. Aldığım duyumlara göre Aksaray Ak Parti teşkilatı içinde bazı Fetöcü gizlileri olduğu şeklindedir. Zannedersem istihbaratlar sonucu bunlar tespit edilmiştir.

       Elbette 10 milyon üyesi olan bir partinin içinde kendisini gizlemiş ve hatta yönetici durumuna gelmiş kişilerin olması gayet doğal. Ama bunların temizlenmesi o kadar kolay değil. Öncelik teşkilat bazına verilmiş ve 100 kişi teşkilatlar bazında tespit edilmiş vaziyettedir. Belediye çalışanları ile ilgili birçok Belediyede bir çalışma olmadığı tespit edilmiş. Zannedersem Aksaray Belediyesi Fetö temizliğinde başarılı çalışma yaparak bayağı temizlik yaparak sınıfı geçmiştir.

       İsterseniz Sayın Ataşın açıklamalarından kısa bir bölümü sizlere aktarayım:

      “15 Temmuz sonrası teşkilatların bankalar, dernekler, sendikalar ve STK ilişkilerini sorguladıklarını ve bu çalışma sonucunda toplamda FETÖ ile bağlantılı olduğu düşünülen 519 kişi ile teşkilatlarda il ve ilçe yöneticisi olan 100 kişinin tespit edildiğini söyledi. Ataş, “Siyaset yapıyoruz. İftiralar, doğru olmayan bilgiler mesaj atılıyor. Kimseye haksızlık etmemek için kılı kırk yarıyoruz. Toplum nezdinde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor ‘AK Parti içinde FETÖ’cü var’ diye. Bu algıyı iyi yönetmek durumundayız” dedi. Ataş, 10 milyon üyesi olan bir partide, bu yapıya sempati duyanların olabileceğine işaret etti.

      AK Parti, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ağustos ayı başında teşkilatlarına gönderdiği genelge ile teşkilatlardaki ve belediyelerdeki Gülen örgütü üyelerinin hızla temizlenmesi talimatı verdi. Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı tarafından gönderilen genelgede şöyle denilmişti:

     “Ülkemizde huzur ve güven ortamının yeninden tesis edilebilmesi için Hükümetimizle birlikte yoğun gayret sarf ettiğimiz bu süreçte, FETÖ mensuplarının ayıklanması ile ilgili çalışmalarımızın teşkilatımız içinde dedikodu ve fitneye mahal vermeksizin, titizlikle ve ivedilikle parti tüzüğümüz ve programımızda belirtilen kurucu değerler ve etik ilkeler ışığında yürütülmesinin gerekli olduğu bilinmelidir. Bu kapsamdaki çalışmalar, ivedilikle ve özenle yürütülmelidir."

      Bu raporlar doğrultusunda 3 kriter içinde toplam 519 kişinin FETÖ ile ilgili olduğu belirlendi. Yerel yönetimler, kadın kolları ve gençlik kolları ana kademeleri ile belirlen isimler üzerinde detaylı bir çalışma daha yapıldı. Kişilerin bankalar, dernekler, sendikalar gibi kurum / kuruluşlarla ilişkileri sorgulandı. Bunun sonucunda da çeşitli görevlerde bulunan 100 ismin istifası istendi.

      Siyasi partiler içinde Fethullah Gülen Örgütü ile ilişkili isimler olduğu kanaâti, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde de vardı. Darbe girişimi sonrasında ise, örgütün siyasi uzantılarının tespit edilmesi bir gereklilik olarak tartışılmaya başlandı.

       Tartışmanın odağında ise iktidar partisi, AK Parti var. Çünkü dershanelerin kapatılması kararı sırasında o dönemde Cemaât olarak kabul edilen yapıyla ilişkisi olan bazı milletvekilleri istifa etti ya da ihraç edildi. Darbe girişiminden sonra ise 4 belediye başkanının görevine aynı gerekçe ile son verildi. Ancak parti içinden ve dışından ‘FETÖ’cüler var’ iddiası dillendirilmeye devam ediyor.

       Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, böyle bir algı oluşturulmaya çabası olduğunu söyledi. Ataş, “AK Parti içinde Fetöcü var sözüne kimse inanmasın.” dedi.

       Görüldüğü üzere algı operasyonu yapanlarda biliniyor, gerçek fetöcülerde Genel Merkez tarafından bilinmektedir. Bekleyelim görelim bakalım ilimizde bu tespit edilenler içinde Fetöcü var mı? İstenirse bunlar rahatlıkla tespit edilebiliyor. Çükü Kasım ayında yeni darbe girişimi düşünen bu hainler derhal temizlenmeliler. Bu darbe girişimini İngiliz ve ABD eşliğinde Güneydoğuda başlatmayı planlıyorlar.

                                             YOKOLAN SANATIMIZ İLİMZDE SEGİLENİYOR

      Cuma günü ilimizde kültürümüzü canlandıran ve yok olan sanatımız meydanda sergilendi. Yeni nesil gençlerimiz için önem arz eden bazı önemli kültür sanatları dikkat çekti. Mesela çarık, ipek dokuma, topaç ve vızıldak, el sanatları gibi çok önemli kültür elçileri ilimizde sergiye devam ediyor. Kültür Bakanlığımız sanatçıları tarafından sergilenen ve gösteri yapılan el sanatları ilimizin ilgisini çekti.

       Valilik, Aksaray Belediyesi, ATSO, Ticaret Borsası ve Esnaf Sanatkârlarının katkıları ile sergilenen sanat eserlerini ilimizle buluşturan tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Milletvekili Sayım Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı ve oda başkanlarımız tüm satantları gezerek sanatçıların çalışmaları ilgi ile izlediler. Tüm Aksaraylıların görmesini tavsiye ederim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum