-

AKSARAY BELEDİYESİ 2022 YILINDA 60 BİN METRELİK ALTYAPI ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRECEK

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile başlatılan altyapı seferberliği 2022 yılı yaz sezonunda da devam edecek.

AKSARAY BELEDİYESİ 2022 YILINDA 60 BİN METRELİK ALTYAPI ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRECEK
24 Haziran 2022 - 13:16
Geçtiğimiz sezonda asbest boru değişiminden kanalizasyon hatlarının yenilenmesine yağmur suyu şebeke hattından yeni içme suyu şebeke hatlarına kadar birçok çalışma gerçekleştirilmişti. Bu yılda şehrin birçok noktasında alt yapı eksiği bulunan noktalar Belediye ekiplerince tespit edildi. Altyapı alanındaki eksiklikler planlanarak çalışmalara başlanıldı.

Şehirde aşırı yağışlardan kaynaklı oluşabilecek su birikintilerinin sel ve taşkınların önüne geçilebilmesi amacı ile yağmur suyu şebeke hattı çalışmalarına hız veriliyor. Yağmur suyu şebeke hattı çalışmaları kapsamında 48 Mahallede ve ana arterlerde toplam 11 bin metre yeni hat oluşturulması planlanıyor.

Kanalizasyon hatlarının yenilenmesi ve eksiklerin giderilmesine yönelik çalışmalar kapsamında ise 8 bin 538 metre olması planlandı.
Vatandaşlara kaliteli ve kesintisiz içme suyu hizmeti verilmesi amacı ile şehir genelindeki içme suyu şebeke hatlarını yenileyen asbest boruları yeni nesil borularla değiştiren Belediye ekipleri içme suyu konusundaki hassasiyetli çalışmalarını bu yılda sürdürecek. Belediye ekipleri, bu yaz sezonundan toplam 39 Bin 425 metre içme suyu şebeke yapımını gerçekleştirecek.


Altyapının şehrin geleceği olduğunun bilincinde olarak çalışmalar yapan Belediye ekipleri alt yapı çalışmaları tamamlanan bölgelerde sıcak asfalt serimi, sathi kaplama yol yapımı, kaldırım yapımı ve yeni yol açma çalışmaları gibi çalışmaları da eş zamanlı olarak gerçekleştiriyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum