AKSARAY'DA BİR YAŞAM ŞEKLİ OLARAK 'İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ' PROGRAMI
Ülkemizde iş kazası ve meslek hastalıkları dünyadaki seviyenin çok üzerindedir. Gelişmiş Avrupa ülkelerinde yüz bin işçide ölüm oranı 1-2 seviyesinde iken, ülkemiz de maalesef bu oran 12-13 mertebelerindedir.
Yayınlanma :
26.05.2017 13:29


Gündemimiz İş kazası sonucu ölen bu insanların sayısının gelişmiş ülkeler seviyesine gerilemesi ve çalışma alanlarımızın tüm tehlikelerden arındırılması ve risklerin kabul edilebilir düzeye çekilmesidir. Bunu başarmak için; çalışan – işveren – devlet üçlüsünün el ele vererek çalışması ve birbirine güvenmesi gerekmektedir.
6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununun ele aldığı ana fikirlerden biri olan multidisipliner çalışma yaklaşımı gereği çalışanların katılımının sağlanması önem arz etmektedir. İSG konusunu sadece iş güvenliği uzmanı veya işyeri hekimine ait gibi göstermek çok yanlış bir uygulamadır, aslında bu yanlış mantık iş kazası ve meslek hastalıklarının kök sebeplerinden birisidir. Çalışan temsilcisinin ve üst düzey yönetimin desteğinin alınması sorunların çözümü ve kazaların önlenmesinde etkili olacaktır.
Meydana gelen iş kazası verilerinin üniversitelerimiz, meslek odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız tarafından da analiz edilmeli, saha araştırmaları, tezler ve projelerle desteklenmelidir.
Tüm bu veriler ışığında, iş kazalarının sayı ve oranlarının düşürülmesi, hukuksal boyutlarının analiz edilmesi için, sektörelbazda tavsiyeler, seminerler ve konferanslar düzenleyerek katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz.
BİLAL AKGÜN
SGK İL MÜDÜRÜ
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: