-

AKSARAY'DA TEMİZLİK GÜNÜ ETKİNLİĞİ YAPILDI

16 Eylül Dünya Temizlik Günü dolaysıyla Aksaray’da Yeşil Yeşil Doğa Derneğinin çağrısı üzerine Yeşil Kent Konseyi, Yeşiay, Kızılay ve Türk Kadınlar konseyi katılımıyla regülatör menvkiinde çöp toplama ve çerce temizliği etkinliği yapıldı.

AKSARAY'DA TEMİZLİK GÜNÜ ETKİNLİĞİ YAPILDI
16 Eylül 2023 - 13:48

Aksaray’da çevreciler Regülatör Mevkiinde yapılan etkinlikle çevre temizliği yaptılar, dua ettiler etkinlik sonunda  34 torba çöp toplandı.

16 Eylül Dünya Temizlik Günü  dolaysıyla Aksaray’da  Yeşil Yeşil Doğa Derneğinin çağrısı üzerine Yeşil Kent Konseyi, Yeşiay, Kızılay ve  Türk Kadınlar konseyi katılımıyla regülatör menvkiinde çöp toplama ce çerce temizliği etkinliği yapıldı.

Sağlık ve emniyet tedbirlerinin alındığı etkinlik Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın yapmış olduğu dua ve anlamlı konuşmasıyla başlandı , 68 Aksaray Spor kulübü öğrencileri ve Selçuklu kurs öğrencilerinin yoğun çabalarıyla saha temizliği yapıldı.


Etkinliğe katılan Türk Kadınlar Konseyi şube başanı Muazzez Toprak : ''Regülatör mevkiinin aslında çok anlamlı geçmişi var aileler hep burada buluşur piknik yapılırdı mesire yeri olarak uzun yıllar hizmet verdi ancak son yıllarda mekanın bakımsızlığı , içki alenminin takılması aileleri tedirgin etmiştir o yüzden kullanılır değildi, bugün yapılan temizlik ve edilen duaların ardından gerekli ilgi ve alaka gösterilirse yine çocuklarımızın ve ailelerimizin hizmetine sunulabilir’’dedi.

Yeşil Doğa Dernek başkanı  Abdulkadir Ay yaptığı açıklamada '' katılımcılara ve destek verenlere teşekkür ederim bu etkinlik bir farkındalığa  sebep olsun bundan sonra Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesine iş düşüyor gerekli tedbirler alınırsa bundan sonra regülatör Millet bahçesi olacaktır ‘’ dedi.
 

Etkinlik sonrası temizlik yapan çevreciler Maydonoz döner tarafından ikram edilen Döner ayran içtikten sonra araçlarla bilim fuarına katılmak üzere dağıldılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum