-

AKSARAY'DA UYUŞTURUCU İMALATI ve TİCARETİ YAPAN 58 KİŞİ YAKALANDI

Aksaray'da “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmalatı ve Ticareti Yapmak” ve “Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak” suçundan (56) adli olayda (58) şüpheli yakalandı.

AKSARAY'DA UYUŞTURUCU İMALATI ve TİCARETİ YAPAN 58 KİŞİ YAKALANDI
08 Mart 2023 - 11:50
Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce ilimiz genelinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında şubat ayı boyunca yapılan çalışmalar sonucunda;
“Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmalatı ve Ticareti Yapmak” ve “Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak” suçundan (56) adli olay meydana gelmiş, bu olaylarda (58) şüpheli şahsa işlem yapılmış şüphelilerden (3) TUTUKLANARAK Aksaray Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Yapılan çalışmalar sonucunda (34,65) gr metamfetamin, (0,52) gr suboxson hap, (142,61) gr eroin, (5,13) gr kubar esrar, (6) adet ecstasy hap, (28) adet lyrica hap, (23) adet sentetik ecza hap, (28,57) gr bonzai, (1) adet tabanca ve (35) adet fişek ele geçirilmiştir.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında bilgilendirmek-farkındalık oranını arttırmak amacı ile “Narko Rehber”, “Narko Gençlik”, “En İyi Narkotik Polisi Anne” projeleri yürütülmektedir. Bu projeler kapsamında; 2023 yılı şubat ayında toplam 1 faaliyet düzenlenmiş, bu faaliyetle 211 vatandaşımıza ulaşılmış olup; UYUMA Aplikasyonu hakkında bilgilendirme yapılarak, el broşürü dağıtılmış ve farkındalık oluşturulmuştur.

      Çocuk ve gençlerimizi her türlü zararlı ve tehlikeli alışkanlıklardan korumak, daha güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşamalarını sağlamak amacıyla çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum