AKSARAY DEVLET HASTANESİ’NDEN TÜRKİYE DE BİR İLK
Şizofren hastalarından oluşan ilk tiyatro topluluğu; Aksaray Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezince kuruldu.
Yayınlanma :
27.04.2015 15:37


28 Nisan 2015 Salı günü (Yarın) saat 19.00’da Aksaray Belediyesi Tiyatro Salonunda sahnelenecek “Ben de Varım” isimli oyuna Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.DR. Himmet DURGUT, Aksaraylı tiyatro severleri oyunu izlemeye, şizofren hastalarına destek olmaya çağırdı.
Aksaray Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanlarından Dr. Basri Köylü öncülüğünde oluşturulan tiyatro topluluğunda hedef tiyatronun tedavi amaçlı, iyileştirici etkisinden faydalanarak, toplumun şizofren hastalarına karşı ön yargılarını kırıp, gereksiz korkuları ortadan kaldırmak.
Aksaray Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Tiyatro Topluluğu hakkında bilgi veren Psikiyatri Uzmanı Dr. Basri Köylü, tiyatro topluluğunun oluşmasında kendilerine destek olan Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Himmet DURGUT ve Aksaray Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr. Metin Çiftçi’ye teşekkür ederek, sözlerine şöyle devam etti:
“Ben de Varım” isimli tiyatro oyunumuz, Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde hastaların doğaçlama ve skeçleri ile ortaya çıkarak tiyatro oyununa dönüştü. 21 şizofren hastamızla Ocak 2015’de çalışmalarımıza başladık. Tiyatronun tedavi amaçlı iyileştirici etkisini kullanarak, hastalarımızdan çok iyi sonuçlar almaya başladık. Çalışmalarımız ilerledikçe hastalarımızın kendilerini daha iyi ifade etmeye başladıklarını, hastalık belirtilerinin azaldığını, iyilik hallerinin arttığını, kenarda köşe de sessizce oturan hastalarında oyuna katılarak, öz güvenlerini arttırdıklarını gördük ve Sonrasında Sosyal sorumluluk projesine dönüştürmeye karar vererek Tiyatro Topluluğunu kurduk. Ülkemizde şizofren hastalarından oluşan benzer bir uygulama yok. Dünya da çok nadir. Kendimde tiyatro eğitimi aldım. Psikiyatri Uzmanı olarak amacımız tiyatronun tedavi edici ve iyileştirici etkisini kullanarak, toplumumuzda Şizofren hastalarına karşı oluşan olumsuz önyargıyı kırmak, gereksiz korkuları ortadan kaldırmak, tiyatroyu kullanarak hastalarımızın toplumla buluşmasını sağlamakdır”.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: