AKSARAY EMNİYETİNDEN TELEFONLA DOLANDIRICILIK KONUSUNDA BİLGİLENDİRME
Aksaray Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından İletişim yolu ile Telefon Dolandırıcılığı ile ilgili İl Genel Meclisinde bilgilendirme sunumu yapıldı.
Yayınlanma :
05.01.2016 13:08


Aksaray emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Tarık Ziya Turan yaptığı sunumda, Bir kişiyi çeşitli hilelerle aldatarak, kendisine yada başkasına menfaat sağlamak amacıyla yapılan kasıtlı eylemdir. Ülkemizde en yaygın olan Dolandırıcılık yöntemi “Kontör/Para Dolandırıcılığı” şeklinde gerçekleştirilen ve telefon yoluyla yapılan dolandırıcılıktır.
Telefon Yoluyla Yapılan Dolandırıcılık olaylarında; şüpheliler, gelişen teknolojik imkanları kullanarak, mağdurları telefon ile arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtmaktadırlar.
Bu kişiler bir takım gerçek dışı vaatler ile kurgu olaylar inşa edip, vatandaşlarımızın iyi niyetlerini ve yardımseverlik duygularını istismar ederek dolandırmaktadırlar.
* Polis, Jandarma, Cumhuriyet Savcısı veya herhangi bir kurum personelinin herhangi bir nedenle para veya ziynet eşyası talep etmeyeceği bilinerek bu tür telefonlara itibar edilmemelidir.
* Sizi telefonla arayarak kendisini Polis, Savcı, Asker olarak tanıtıp, bankaya para yatırmanızı veya bir yere para, altın bırakmanızı isteyenlere asla inanmayınız
* Telefon görüşmeleri esnasında arka plandan gelen telsiz seslerine, korku ve panik yaratma amaçlı senaryolara katiyen itibar etmeyiniz,
* Telefonunuza gelen SMS metinlerinde aramanızı istedikleri numaraları kesinlikle aramayınız,
* Kimlik ve kredi kartı bilgilerinizi sakın paylaşmayın,
Terör örgütü veya bir suç şebekesi tarafından banka hesabının boşaltılacağı, Terör örgütü veya bir suç şebekesi tarafından telefon hattının kullanıldığı senaryolara katiyen itibar etmeyiniz.’’ Dedi.
İl Genel Meclis Başkanı M.Muammer Tüzün’de yaptığı açıklamada Aksaray İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yapılan bu açıklayıcı bilgiler için başta İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’a ve Asayiş Şube Müdürü Tarık Ziya Turan’a ve görevli Polis Memuru Hüseyin Tanrıverdi’ye verdikleri bilgiler için kendilerine teşekkür ederek vatandaşlarımızın iletişim yoluyla dolandırıcılık hususunda emniyet birimlerine yardımcı olmaları ve daha dikkatli olmaları konusunda duyarlı olmalarını söyledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: