-

Aksaray'ın il oluşu 32 bin fidan dikimi ile kutlandı

Aksaray’ın il oluşunun 32’nci yılı kutlamaları kapsamında Yeşil Doğa Derneği tarafından program düzenlendi. Program Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının (STK) desteğinde gerçekleşti.

Aksaray'ın il oluşu 32 bin fidan dikimi ile kutlandı
08 Kasım 2021 - 20:08
Öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile 32 bin fidanın toprakla buluşturulması etkinliği Sağlık çalışanlarına vefa olarak  yapılan oluşturulan  Sağlık Ormanı için okunan duaların ardından  açılış kurdelesinin kesilmesiyle başladı.

Zafer Mahallesi Orman işletme üstü ağaçlandırma sahasında düzenlenen fidan dikim etkinliğine Aksaray Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gül , İl Mili Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Gençlik ve spor İl Müdürü Aslan Yıldız Orman İşletme Müdürü Abidder Yurtman, Yeşil Doğa Derneği Başkanı Abdulkadir Ay ile sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik, programa  katılan protokol  Halk Ozanı Hıdır Dündar ile  Güzel Sanatlar lisesi müzik bölümünde okuyan öğrencilerin sergilediği müzik dinletisinin  ardından yine öğrenciler tarafından yapılan Fidan ve Şehir  konulu  resim sergisi ile devam etti.


Aksaray Vali Yardımcısı Mustafa Duruk burada yaptığı konuşmasın da; “Aksaray’ın 32’nci il oluşunun vesilesiyle ağaç dikme programına Belediye Başkanımızla beraber eşlik ettik. Bu hafta da şehircilik haftası münasebetiyle hem Aksaray’ımızın 32’nci yılı hem de şehircilik haftasında ilimizi yeşillendirmeye devam ediyoruz. Bizim için artık iklimi tüm vatandaşlarımız için iyi noktalarına gelmesi ağaçlandırmayla ve çevremizi temiz tutmayla olacak. Biz de bu kapsamda elimizden geldiğince, yaşadığımız illerde, çevremizde ağaç dikmeye özen gösteriyoruz. Valimizin de bu noktada hassasiyeti var ilimiz mutlaka şu ana kadar dikilen ağaç kadar, ağaç dikilmesi düşüncesiyle kendisi de katkılar sunuyor” diye konuştu.

Aksaray Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer ise  konuşmasında ‘’ Yeşil Doğa Derneğinin Aksaray’ın vilayet oluşunun  32. Kuruluş yıldönümü nedeniyle 32 bin fidan dikme etkinliğine katıldık sayın Vali Yardımcımız Mustafa Duru Ve Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet  Gül hocamız ve kurum müdürlerimiz ve stk temsilcilerimizle Sağlık Ormanı açılış kurdelesini kestik mevsimin ilk farkındalık etkinliğini yaparak gençlerimizle birlikte  fidan diktik. Emeği geçenleri kutlarım Ağaçlandırmanın anlatılması için  güzel bir etkinlik oldu’’  dedi.

Orman Şube Müdürü Abidder Yurtman ise konuşmasında ‘’ Bugün başlayan ağaçlandırma faaliyetleri ilimizde istek haline gelen Yeşil Aksaray için bir adım oldu amaç hasıl oldu vatandaş devlet el le vererek geleceğe nefes olsun diye  orman oluşturduk hayırlı olsun ‘’ dedi.


8 kasım Dünya Şehircilik günü dolaysıyla Yaş Pasta kesen Müteahhitler Birliği Başkanı Fatih Güneş de ‘’ şehirleşmenin kültürünü daha yeni elde eden Aksaray’ımızın 32. Kuruluş yıldönümünü kutlarım bu günün anlamı olan Dünya Şehircilik günü ile tam uyumlu olan Fidan dikme etkinliği aslında tüm kentimizi ilgilendiren bir husustur yapılaşmanın yok ettiği yeşil dokuyu oluşturulacak orman alanları vasıtasıyla telafi edebiliriz sorumluluk hepimizin o yüzden fidan dikmeye mecburuz ‘’ dedi.

Daha sonra Aksaray’da yıllarca usanmadan  , yılmadan  kendini orman oluşturmaya adayan Mustafa Sanık ve  Refik Köksal  kendileri için hazırlanan Kristal plaketi Yeşil Doğa Dernek başkanı Abdulkadir Ay’ın elinden aldılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum