-

AKSARAY KUR'ANI KERİMİN YAKILMASINA TEPKİ İÇİN KUR'AN OKUTULDU

slam alemini rencide eden Kur’anı kerimlerini yakarak çirkin eylemde bulunan İsveç ve Hollanda da ki eylemlere sessiz kalmayan Aksaray’da Yeşil Doğa Derneğinin çağrısıyla tüm sivil toplum örgütleri bugün günü Saat 14.00 de 15 Temmuz Milli İrade meydanında toplanarak Kur’ana sahip çıkmak için etkinlik düzenlediler.

AKSARAY KUR'ANI KERİMİN YAKILMASINA TEPKİ İÇİN KUR'AN OKUTULDU
27 Ocak 2023 - 14:21
İslam alemini rencide eden Kur’anı  kerimlerini yakarak çirkin eylemde bulunan İsveç ve Hollanda da ki eylemlere sessiz kalmayan Aksaray’da  Yeşil Doğa Derneğinin çağrısıyla tüm sivil toplum örgütleri  bugün  günü Saat 14.00 de 15 Temmuz Milli İrade meydanında toplanarak Kur’ana sahip çıkmak için etkinlik düzenlediler.

 Kur’an kurslarından mezun hafızların yer aldığı Valilik binası önünde   yapılan Kuran ile yaşamak adlı programda hatipler sırasıyla  Kur’an okuyarak hatim indirdiler 
Hafızların okuduğu  Kuranı kerim tilavetinin ardından İmam Hatip İlhan Demir tarafından dua okunarak İsveç teki kur’ana yapılan  çirkin saldırı  lanetlenerek  toplumun tepkisi  dile getirildi.

Vatandaşlar organize için ‘’ İçimiz yanmıştı  Kur’anı kerime karşı  yapılan çirkin  saldırılar karşısında Kur’ana  okumak suretiyle sahip çıkılarak en güzel cevabın verilmiş oldu. Organizeyi  yürüten  yetkilileri kutluyoruz ‘’ dediler.


Yapılan etkinlikte dikkati çeken bayan katılımcıların yoğun olmasıydı Aksaray diğer iller karşısındaki sessizliğini bozarak anlamlı bir duruş sergiledi , kalabalığın oluşmasında ulu cami imamı tarafından Kur’ana karşı yapılan çirkin saldırı yı kınayan hutbesi etkili oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum