-

AKSARAY VİLAYETİ RESMEN 33 YAŞINDA

* Aksaray için tarihin yeniden tekerrür etmemesi için 1845-1920,1933-89 arasında toplam olarak 131 yıl süren iki ilçelik esaretine çarptırılmasının başta ana sebepleri olan Demir yolları hatları dışında kalması olmak üzere bizi komşularımıza ve diğer iller ile ülkelerin şehirlerine bağlayan ana yollarının dışında kalma sebeplerinin tamamen ortadan kaldırılması ve hak ettiğimiz hizmetlerin zamanında getirilmesinin sağlanmasında.!!!

AKSARAY VİLAYETİ RESMEN 33 YAŞINDA
21 Haziran 2022 - 07:17
* Aksaray için tarihin yeniden tekerrür etmemesi için 1845-1920,1933-89 arasında toplam olarak 131 yıl süren iki ilçelik esaretine çarptırılmasının başta ana sebepleri olan Demir yolları hatları dışında kalması olmak üzere bizi komşularımıza ve diğer iller ile ülkelerin şehirlerine bağlayan ana yollarının  dışında kalma sebeplerinin tamamen ortadan kaldırılması ve hak ettiğimiz hizmetlerin zamanında getirilmesinin sağlanmasında.!!!


*Bugün 15 Haziran 1989 günü TBMM’sinde  kabul edilen  3578 sayılı Aksaray’ın il olmasını sağlayan kanunun  dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından onaylanarak resmi gazetenin: 21.6.1989 Sayı : 20202 ve Tertip : 5 Cilt : 28 Sayfa : 332’de yayınlanmasıyla resmileşerek yürürlüğe girmesiyle 1933 yılının 1 Haziran günü başlayan Aksaray’ın 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinin zincirlerinin kırılarak  ilçelik esaretinden resmen kurtulmasının 33. yıl dönümüydü.

   Aksaray için tarihin yeniden tekerrür etmemesi için ilimiz Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ,Ayhan Erel ve Ramazan Kaşlı, Vali Hamza Aydoğdu, İGM Başkanı Mehmet Tüzün ile Ak Parti ,CHP,MHP ve İYİ Parti il ve ilçe teşkilatlarıyla Meslek Odaları başkanları ve STK yetkililerine  çağrıda bulunan hemşerilerimiz” Aksaray’ımız için 1845-1920 ve 1933-89 yılları arasındaki toplam olarak 131 yıl süren şehrimizi adeta yer yüzünden yokmuş gibi silen iki ilçelik esaretinin tekerrür etmemesi için mutlaka gereken tedbirler yeri ve zamanında alınmalı.


 20 AĞUSTOS 2021 GÜNÜ YAPILAN VE DANIŞTAY TARAFINDAN İPTAL EDİLEN İHALENİN ZAMAN GEÇİRİLMEDEN  İLANA ÇIKILARAK  BİTİM TARİHİ BELLİ OLACAK ŞEKİLDE YENİDEN YAPILMALI!!!

    Geçen sene 20 Ağustos günü ihalesi yapılan fakat Danıştay’a açıl davada verilen kararla iptal edilen hat için zaman geçirilmeden yeniden ihale ilanına çıkılarak en kısa zamanda hattın bitim tarihide belli olacak şekilde yapım işine başlatılarak  Aksaray’ın en kısa zamanda demir yoluyla limanlara ve ham madde merkezlerine bağlanması.
   Ardından ise Nevşehir üstünden ilimizi Kayseri ve dolayısıyla bizi Kara denize, Konya üstünden ise Ak denize bağlayacak olan Aksaray-Ulukışla demiryolu hattı gibi 250 km hıza dayanıklı olarak projelendirilen hattında ihale çalışmalarının zaman geçirilmeden başlatılması.


   Aksaray ve Aksaray ile birlikte güzergahta bulunan 10 ilçenin ve buralarda yaşayan 1 Milyondan fazla vatandaşımızın da can damarı olan hali hazında 75000 kişiye ekmek götüren 15 bin kişinin etrafındaki tesislerde çalışanın  ekmek kapısı olan E.90 Karayolu’nun Ankara-Niğde otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak olan UDH bakanı onaylı tedbirler ile  yılın 365 günü tüm hava şartlarında çalışan müstakil bir hava limanının orta vadede hizmete girecek şekilde planlanması 2023 genel bütçesine ödeneğinin konmasını  sağlasınlar. ”dediler.

(Haber araştırma, belge ve bilgilerle fotoğraflar Ali Genç)
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum