AKSARAYLI GENÇLER BAKANLA ROBOT FUTBOL MAÇI YAPTI
İstanbul da gerçekleşen Türkiye Gençlik Zirvesinde sunum yapan Aksaray Gençlik Merkezi Robotik Kodlama ekibi Robot Futbol Liginin tanıtımını yaptı.
Yayınlanma :
27.04.2018 19:30


Aksaray Gençlik Merkezinden bu tanıtıma Hilal EŞMEKAYA, Gençlik Lideri Yasemin KUTLUCAN, Genç Gönüllüler Onur ÇINAR, Kadir BOZLAR, Sultan KAŞKAYA ve Ayşenur ORUÇCU katıldı. Bakan BAK ’’ Öncelikli olarak gençlerimizi tebrik ederim,6 ay içerisinde güzel bir çalışma gerçekleştirmişler. Kendi tasarladıkları robotları 3 boyutlu yazıcıdan imal edip futbol oynar hale getirmişler. Gençlerimize fırsat verildiği takdirde ne kadar güzel işler çıkarabileceklerini bizlere göstermişlerdir.’’ dedi.
Genç gönüllü Onur ÇINAR ‘’Bizler Aksaray Gençlik Merkezi gönüllü gençler olarak 4 yıldır robotik kodlama çalışması yürütüyoruz. KOD ADI 2023 kapsamında Gençlik Merkezine gelen 3 boyutlu yazıcı, çalışmalarımıza ivme kazandırdı. Tasarladığımız robotları 3 boyutlu yazıcıda imal edip montajını yaptıktan sonra kodlayarak futbol maçı yapar hale getirdik. Aksaray da bir ARGE MERKEZİ kurulduğu takdirde imza atacağımıza inanıyorum’’ dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: