ASÜ DE FELSEFE TOPLANTILARI KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından her hafta düzenlenen Felsefe Toplantıları, dönem arasının ardından yeniden başladı.
Yayınlanma :
27.02.2015 14:24


Hellenistik felsefenin çok uzun bir tarihsel geçmişi olduğunu söyleyen ve bu fikirler silsilesinin Antik Yunan’da, Büyük İskender’in fetihleriyle, doğu-batı arasında coğrafi ve düşünsel sentezin kurulmaya çalışıldığı konjonktürde ortaya çıktığını kaydeden Çoban, bu felsefeyi karakterize eden iki temel yaklaşım olduğunu söyledi. Bu iki yaklaşımın pek çok noktada kesişen özelliklerinden söz eden Yrd. Doç. Dr. Funda Çoban, “Antik Yunan, siyasal topluluk içerisinden insanı tanıyan bir modeldir. Hellenistik düşünceyle, doğu-batı sentezinin gerçekleşmeye başlamasıyla birlikte Antik Yunanlılar başka dünyaların, başka düşüncelerin olduğunu, “barbar” diye tanımladıkları toplulukların o kadar da barbar olmadıklarını keşfetmeye başladılar. Bu anlamda tümel dünya ve siyasal görüşten, birey olarak dünyanın anlamlandırılabildiği bir düşünce biçimi ortaya çıktı” dedi. Bunun siyasal anlamda, “İnsanların belirli bir kardeşlik ve gönül birliği içerisinde bir arada bulunabileceği” şeklinde bir karşılığı olduğundan söz eden Funda Çoban, Antik Yunan Filozoflarının genelde “İyi yönetim nedir?” diye sorduklarını, Hellenistik Felsefe temsilcilerinin ise “Mutluluğa nasıl erişilir?” sorusunu gündeme aldıklarını belirtti.
Toplantı, İİBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Funda Çoban’ın, soruları yanıtlamasının ardından son buldu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: