ASÜ’DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, öğretmenlerin, iki ayrı insanı beraberce yaşayabilecek hale getiren kişiler de, onları kin ve nefret duygularıyla doldurarak, başka noktalara taşıyan kişiler de olabileceğini; bu manada çok önemli bir görevi icra ettiklerini belirtti..
Yayınlanma :
25.11.2016 12:41


- Öğretmenler Önemli Bir Görev İfa Ediyor -
ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ise öğretmenlerin çok önemli bir görev ifa ettiklerini belirterek, iki dilin evrensel olduğunu söyledi. Bu dillerden ilkinin çocukların dili olduğunu kaydeden Şahin, “Etnik kökeni, rengi, ırkı ne olursa olsun, bir yaşındaki iki çocuk yan yana geldiğinde oynar ve kavga etmez. Ama ilginçtir, o çocuklar 20 yaşına geldiğinde onları kavga eder halde bulabilirsiniz. Öğretmenler, iki ayrı insanı beraberce yaşayabilecek hale getiren kişiler de, onları kin ve nefret duygularıyla doldurarak, başka noktalara taşıyan kişiler de olabilir. Bu manada öğretmenlerin çok önemli bir görev icra ettiklerini unutmamak gerekiyor” dedi. Evrensel olan ikinci dilin ise müziğin dili olduğunu söyleyen ASÜ Rektörü, şöyle devam etti: “Bazen bir müziğin dilini bilmeseniz bile o müzik sizi etkileyebilir. Yani, o müzikten etkilenmek için o dili bilmenize gerek olmayabilir” dedi. Konuşmasının son bölümünde, Giresun İmam-Hatip Lisesi’nden, 1983-1984 eğitim-öğretim döneminden müzik öğretmeni Selma Demiral isimli öğretmenini cep telefonu ile arayan Şahin, Öğretmenler Gününü kutladı ve şu anekdotu paylaştı: “Selma Hocam, bundan 30 küsur yıl önce, bana banknot şeklinde üç lira verdi. Ben o parayı yıllarca bir kitabımın arasında sakladım. Bu olay, benim tasarruf etmekle ilgili düşüncelerimi şekillendiren ve bir nevi tasarruf etme alışkanlığımı başlatan olay olmuştur. Kendisine çok teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum.”
- Öğretmenler Gününe Özel Konserler -
Yapılan konuşmaların ardından Müzik Eğitimi İkinci Sınıf Öğrencilerinden oluşan Koro, Yrd. Doç. Dr. Zeynep Kaya Şefliğinde, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği eserlerinin Batı formundaki düzenlemelerini seslendirdi. Daha sonra sahneye gelen Öğretim Görevlisi Pınar Şahin Urasoğlu ise bir Piyano Dinletisi sundu. Pınar Şahin Urasoğlu, “Camdaki Damlalar,” “Hicaz Yürük Semai,” “Tutku,” “Köçekçemsi” gibi seçkin eserlerden oluşan repertuvarı başarıyla icra etti. Dinletinin son kısmında Urasoğlu, Âşık Veysel’e ait, “Uzun ince bir yoldayım” isimli halk türküsünü, kendi düzenlemesi ile beğeniye sundu.
Kutlama programı, ASÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Diğler’in, “Gönülden Yansımalar” isimli resim sergisinin gezilmesi ve Rektör Şahin’in organizasyonda emeği geçenlere çiçek takdiminin ardından sona erdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: