ASÜ’DEKİ LABORATUVARLAR SANAYİCİNİN HİZMETİNDE
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin’in üzerinde hassasiyetle durduğu üniversite-sanayi işbirliği konusunda, son derece önemli bir adım daha atıldı. Şehirde faaliyet gösteren sanayici ve işadamlarına, Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASÜBTAM) ve bu merkezde bulunan cihazların tanıtımı yapıldı.
Yayınlanma :
16.12.2015 13:02


Rektör Şahin, üniversitenin kapılarının şehre ve ülkeye tamamen açık olduğunu ifade ettiği konuşmasında, üretilen bilginin hayatta karşılık bulması yönünde çalıştıklarını vurguladı. Genelde üniversitelerin şehirden kopuk bir hali olduğunu; akademisyenlerin ürettiği çalışmaların hayata temas etmesi noktasında problemlerin ortaya çıkabildiğini kaydeden ASÜ Rektörü, “Oysa üniversiteye tahsis edilen kaynaklar herkesin vergilerinden sağlanıyor. Yani buradaki tüm cihazlar ve yatırımlar üniversitenin değil, herkesindir. Bizim, bu kaynakları yeniden sizlere döndürebilmemiz veya buna aracılık edebilmemiz gerekir” dedi. Bu hususta yapılan çalışmaların yetersiz kaldığını, kendilerinin bu noktada farklı açılımları hayata geçirmek için çalıştıklarını kaydeden Prof. Şahin, “Biz üniversitemizin kapılarını tamamen şehrimize ve ülkemize açmış durumdayız. Daha önce de sanayicimize ve iş dünyasına yönelik olarak yapabileceklerimizi anlattığımız sunum ve toplantılar düzenledik. Daha sonra bu toplantıların geniş kapsamlı yapılması gerektiği fikri ortaya çıktı. Bugün sizlere, ASÜBTAM’ı ve üniversite-sanayi işbirliği konusundaki düşüncelerimizi anlatmak için bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz” dedi.
- Amacımız Kaynakları Daha Etkin Kullanmak -
ASÜBTAM’da, sanayicinin ve iş dünyasının işlerini kolaylaştıracak ve onlara yardımcı olacak 300 cihaz bulunduğunu belirten ASÜ Rektörü, “Bu cihazlar sizlerin cihazlarıdır. Bir kişinin bile üretim ve iş konusundaki yükselişine katkı sunabilsek, bu bizim için başarıdır. Amacımız kaynakları daha etkin ve verimli şekilde kullanmaktır” dedi. ASÜBTAM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz merkezi, merkezde bulunan cihazları, bu cihazların yapabileceği analizleri, proje desteklerine sunabilecekleri katkıları ve kurulacak işbirlikleriyle neler yapılabileceğini anlatan bir sunum yaptı. ASÜBTAM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Berkant Kayan “Kaliteli Yaşam,” Üniversite-Sanayi İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSAKMER) Müdürü Doç. Dr. Mehmet Emin Kara ise “İşbirliği” konulu birer sunum yaparak, üniversitenin işbirliğine bakış açısına değindiler.
Yapılan konuşmaların ardından heyet, ASÜBTAM’da bulunan cihazları yerinde gördü; işadamları kendi alanlarıyla ilgili merak ettikleri sorulara yanıt aradı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: