AZALAN ŞEKER TÜKETİMİNE RAĞMEN OBEZİTE ARTIYOR
Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu “Dünyada bugüne kadar yapılan araştırmalarda, önerilen düzeylerde şeker tüketimi ile herhangi bir kronik hastalık şu ana kadar doğrudan ilişkilendirilmedi” dedi.
Yayınlanma :
13.06.2016 06:51


Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, Uluslararası Şeker Organizasyonu (ISO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Şeker: Efsaneler ve Gerçekler” çalıştayında dünyada şeker tüketimi ve obezite ilişkisinin tartışıldığını belirterek, şekerin obezite ile ilişkisinde tek suçlu gibi gösterilmesinin doğru olmadığı sonucuna varıldığını aktardı.
ULUSLARARASI ŞEKER ORGANİZASYONU
Uluslararası Şeker Organizasyonu (ISO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Şeker: Efsaneler ve Gerçekler” çalıştayında, şekerin önemli bir besin öğesi olduğu, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu enerjinin şekerden elde edildiği vurgulandı. Çalıştayda obezite nedenleri olarak fiziksel aktivite azlığı, düzensiz yemek saatleri, yüksek yağ oranına sahip ürünlerin tüketilmesi gösterildi.
OBEZİTE KARMAŞIK BİR SORUN
İçecek Birlikleri Uluslararası Konseyi tarafından bu sene 12.’si İtalya’da düzenlenen toplantıda da artan obezite sorunu tartışılmış, obezitenin sadece şeker tüketimi ile açıklanamayacak kadar karmaşık bir sorun olduğu vurgulanmıştı.
İçecek Birlikleri Uluslararası Konseyi Başkanı Jim Goetz “Obezite yalnızca şeker ve şekerle tatlandırılmış içecek tüketiminin azalmasıyla çözülemeyecek kadar karmaşık bir sorun. Özellikle kamuoyunda şekerle tatlandırılmış içeceklerin obezitenin belli başlı tek nedeni gibi gösterilmesi doğru bir yaklaşım değil” diye konuşmuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: