-

CHP MİLLETVEKİLİ KÖKSAL "AKSARAY UZAYA YOLDAN EVVEL TREN YOLU İSTİYOR"

Aksaray’a vaadedilen demiryolu TBMM gündeminden düşmüyor. Geçmiş olduğumuz aylar içerisinde Aksaray’a gelen ve incelemelerde bulunan CHP Milletvekilleri Aksaray’ın sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme getirmeye devam ediyor.

CHP MİLLETVEKİLİ KÖKSAL "AKSARAY UZAYA YOLDAN EVVEL TREN YOLU İSTİYOR"
19 Şubat 2021 - 15:00
Aksaray’a vaadedilen demiryolu TBMM gündeminden düşmüyor 

Geçmiş olduğumuz aylar içerisinde Aksaray’a gelen ve incelemelerde bulunan CHP Milletvekilleri Aksaray’ın sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme getirmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk,  “Yıllardır yapılması yılan hikayesine dönen Aksaray-Ulukışla Trenyolu hattının Aksaray için ne kadar önemli olduğunu yedi cihan biliyor. İlimize yatırım yapan sanayici biliyor. İlimize halkımızın dertlerini dinlemeye gelen CHP Milletvekillerimiz biliyor, bir bizim AKP’li Milletvekillerimiz  bilmiyor” dedi. 

CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk “Çok değil 2017-2018 yılları arasında İlimize devasa yatırım yapan büyük markalar lojistik alanda maliyetlerin ne denli fazla olduğuna dikkat çekip ilimiz siyasetçilerini uyarmış, trenyolu taşımacılığının biran evvel ilimize gelmesi konusunda bir açıklama yapmışlardı. Durumunun ciddiyetini kavrayamayan ilimiz AKP Milletvekilleri hala bu konuya kör, sağır, dilsiz olsalar da Aksaray’ın 138 Milletvekili var. Onlar istediği kadar bu milletin isteklerini duymasınlar. Bizler CHP olarak Meclis gündeminde Aksaray’ın bütün sorunlarını  gündemde tutacağız demiştik” dedi. 
 

MİLLETVEKİLİMİZ KÖKSAL MECLİS GÜNDEMİNE AKSARAY’I TAŞIDI



“Geçtiğimiz haftalarda ilimize gelen CHP Afyon Milletvekilimiz Burcu Köksal Mecliste yaptığı konuşmada Aksaray Ulukışla Trenyolu’nun önemine dikkat çekerek Aksaray’ı Mersin Limanı’na bağlayacak 80 kilometrelik Aksaray Ulukışla demir yolunun  2004 Yılından bu yana Aksaray’da her seçimde söz verilmesine rağmen yapılmadığına hatırlattı” diyen Ertürk, “Milletvekilimiz Köksal, 2020 yılının sonlarında Aksaray’a gelen Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun kendisine trenyolunu soran vatandaşlara yakışıksız bir cevap vererek ‘Aksaray’a Trenyolu yapsak uzaya yol istersiniz’ dediğini de meclis gündemine taşıdı.
Aksaray’ın sanayisini kalkındırıp, ihracatını üç kat artıracak olan Aksaray Ulukışla demiryolunun söz verilmesine rağmen niçin yapılmadığını soran CHP Afyon Milletvekilimiz Burcu Köksal, Aksaraylıların uzaya yol yapılması ve astronottan evvel trenyoluyla Mersin’e bağlanmak istediklerini gündeme getirdi. Ayrıca Aksaraylı çiftçilerin sulama sıkıntılarına da değinen Köksal mecliste yaptığı konuşmada ‘Aksaraylı çiftçiler tarımsal sulama sorunlarının çözüme ulaşması için Kızılırmak’tan yapılacak uygulamaların gerçekleştirilmesini ve çözüme kavuşturulmasını bekliyorlar’ diyerek bu önemli konuyu da çözümüyle birlikte gündeme taşıdı. Aksaray’ın sorunları çözülene kadar Meclis gündemine getirmeye devam  edeceğiz” açıklamasında bulundu. 


CHP İl Başkanı Ertürk “Varsın İktidar vekilleri farklı işlerle uğraşsın. Aksaray’ın  tüm sorunlarınlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum