-

DEMİRYOLUNUN GELMESİYLE AKSARAY İÇ ANADOLU'NUN YILDIZI OLACAK

Finans profesyonelleri ve iş dünyasının buluşma noktası Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı, ‘Şehir Ekonomisi’ buluşmalarını online olarak gerçekleştirmeye devam ediyor. Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Önder Halisdemir, Aksaray Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Cüneyt Bağdadi Göktaş’ın konuk olduğu ‘Şehir Ekonomisi’ buluşmalarının yeni etkinliğinde Aksaray’ın önemli gündem maddeleri, yatırımları ve geleceğe yönelik planları ele alındı. Finans Kulüp Aksaray il temsilcisinin de hazır bulunduğu söyleşide konuşan Aksaray Sanayi Odası Başkanı Göktaş, Aksaray’ın artık sadece Türkiye bazında değil dünya bazında da sanayi ve ihracat alanlarında geliştiğini vurguladı.

DEMİRYOLUNUN GELMESİYLE AKSARAY İÇ ANADOLU'NUN YILDIZI OLACAK
06 Mayıs 2021 - 12:00
Finans alanında yürüttüğü çalışmalarıyla fark yaratan Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı’nın çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği Finans Kulüp ‘Şehir Ekonomisi’ buluşmalarının yeni konuğu Aksaray Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Cüneyt Bağdadi Göktaş oldu. Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Önder Halisdemir’in katıldığı ve Finans Kulüp Aksaray Temsilcisinin de hazır bulunduğu etkinlikte Aksaray’ın panoraması, gündemi ve gelecek planları masaya yatırıldı.
 
Göktaş: “Hedefimiz Aksaray’ın turizm, üretim ve lojistik açıdan gelişimini sağlamak”
 
Aksaray’ın gelişmiş sanayisinin yanı sıra eşsiz turistik güzellikleri, tarihi mirasları olduğunu vurgulayan Aksaray Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Cüneyt Göktaş; “Kentimizin birbirinden güzel turistik alanları var. Kapadokya denildiğinde ilk akla gelen şehir Nevşehir. Oysaki Kapadokya’nın başlangıcı bizim sınırlarımız içinde yer alıyor. Bunun yanı sıra başta Ihlara Vadimiz olmak üzere Tuz Gölü ve Hasan Dağı gibi birçok turistik ve tarihi alanımız bulunuyor. Bizim hedefimiz Aksaray’ın hem turizm hem üretim hem de lojistik açıdan gelişimini sağlamak. Kent olarak en büyük beklentilerimizden birini demiryolu oluşturuyor. Bizim 86 km’lik demiryolu bağlantı ağımıza ihtiyacımız var. Kentimizin demiryolunun gelmesiyle hızla seviye atlayacağına, İç Anadolu Bölgesi’nin yıldızı olacağına inanıyoruz. Aksaray, demiryolu ile Türkiye’nin geneline ve Mersin Limanı’na bağlanmış olacak. Bunun dışında organize sanayi bölgemiz çok hızlı gelişiyor. Aksaray’dan Türkiye’ye ve Türkiye dışında tüm dünyaya ihracat yapıyoruz. Demiryolunun gelmesiyle ihracat oranımız daha da artacaktır” dedi.
 

Dr. Halisdemir: “İş gücü yatırımcıların ilgisini çekiyor”
 
Buluşmada konuşan Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Önder Halisdemir şunları söyledi; “Uygun iş gücü yatırımcılar için olmazsa olmazlardan birini oluşturuyor. Dolayısıyla uygun iş gücüne sahip olduğu için Aksaray yatırımcılar nezdinde bir çekim merkezi haline geliyor. Aksaray’ın turizm, üretim ve lojistik alanında büyük hedefleri var. Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı olarak şehirlerimizin nabzını tutuyoruz. Şehir temsilcimiz aracılığı ile iyi bilginin ve finansa erişimin Aksaray’a uzanması konusunda biz de çalışıyoruz. Aksaray’ın hedeflediği gibi İç Anadolu’nun yıldız kenti olması için kentin kurumsal ve finans kapasitesini geliştirmeye ihtiyacı bulunuyor. Vakıf olarak şehirlerdeki çalışmalarımızla finans dünyası ve reel kesimi ortak noktada buluşturmaya devam edeceğiz.” 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum